Evenimentul Zilei > Justitie > Teodor Mărieș: „CSM a înaintat Inspecției Judiciare situația din Dosarul Revoluției”
Teodor Mărieș: „CSM a înaintat Inspecției Judiciare situația din Dosarul Revoluției”

Teodor Mărieș: „CSM a înaintat Inspecției Judiciare situația din Dosarul Revoluției”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a înaintat Inspecției Judiciare situația din dosarul Revoluției, a anunţat președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș. Acesta a avut discuţii cu vicepreședintele CSM în legătură cu clasarea de către procurorii Parchetului Militar a dosarului Revoluției.

Avem confirmarea de la Consiliul Superior al Magistraturii că au înaintat procesul verbal de audiență către Inspecția Judiciară. Mulțumit de discuția pe care am avut-o cu vicepreședintele CSM Bogdan Gabor, foarte receptiv, mergând până acolo încât și-a exprimat nedumerirea că avem un Vișinescu condamnat pentru crime împotriva umanității, că avem dosarul Mineriadei redeschis și dosarul Revoluției să fie clasat și practic aruncat la groapa de gunoi, așa cum își doresc Ion Vasilache, șeful Parchetelor Militare, procurorul general Tiberiu Nițu”, a declarat Teodor Mărieș, informează B1 TV.

CEDO a condamnat în opt dosare sistemul judiciar din România pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil. În opinia avocatului Antonie Popescu, clasarea dosarului Revoluției este o mare eroare judiciară, pe care nici CSM, nici Inspecția Judiciară și nici Ministerul Public nu s-au grăbit să o îndrepte după ordonanța de clasare din luna octombrie.

Clasarea de către Parchet a plângerilor în dosarul Revoluției constituie un act de sfidare a CEDO, din moment ce o decizie CEDO pronunțată îndeamnă la cercetarea pe deplin a întregului probatoriu. Contrar unor susțineri pe surse, așa cum am văzut ieri din partea unor reprezentanți ai Ministerului Public, potrivit cărora CEDO ar fi sancționat România doar pentru lipsa unei soluții în dosare, arătăm că lipsa unei soluții juste a fost motiv de sancționare”, a spus Antonie Popescu.