Evenimentul Zilei > International > Tensiuni între SUA și Rusia. Trump „arată cu degetul” spre vinovat
Tensiuni între SUA și Rusia. Trump „arată cu degetul” spre vinovat

Tensiuni între SUA și Rusia. Trump „arată cu degetul” spre vinovat

Donald Trump, președintele SUA, consideră că Turcia este vinovată pentru că a achiziționat sistemul de apărare antirachetă S-400 din Rusia.

Președintele american Donald Trump a declarat marți că nu este corect faptul că Statele Unite nu pot vinde aeronave F-35 Turciei, din cauza faptului că Administrația de la Ankara a achiziționat sistemul de apărare antirachetă S-400 din Rusia, scrie Agerpres.

„Este o situație foarte dură, Statele Unite se află într-o situație foarte dură, vom vedea ce se întâmplă. Dar nu este tocmai corect”, a declarat Donald Trump.

„Deoarece Turcia a achiziționat sistemul antirachetă rus, nu le putem vinde aeronave în valoare de miliarde de dolari. Nu este o situație corectă. Aș putea spune că Lockheed Martin nu este tocmai fericit”, a adăugat președintele american.

Primele componente S-400 au fost livrate în Turcia la 12 iulie. Ultimele livrări pentru sistemele de apărare aeriană S-400 vor fi efectuate din Rusia în Turcia până în aprilie 2020.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News