Vin căldurile peste România. Temperaturi aproape de pragul caniculei, în weekend

Vin căldurile peste România. Temperaturi aproape de pragul caniculei, în weekend Vremea. Sursa foto: Pixabay.com

Temperaturi aproape de pragul caniculei se vor abate peste România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat un weekend fierbinte cu temperaturi foarte ridicate pentru acest început de vară. Până atunci vom avea parte de ploi torențiale, vijelii și grindină în apropae toată țara.

Temperaturi aproape de pragul caniculei, în weekend

ANM a actualizat prognoza meteo cu zonele unde vor fi temperaturi  de peste 30 de grade, în weekend. Primele zile de vară vin cu temperaturi aproape de pragul caniculei. Mihai Timu, meteorolog ANM, a anunţat prognoza meteo pentru acest weekend.

„Într-adevăr, de mâine circulația aerului se schimbă treptat predominant din sectorul sud-vestic, ceea ce înseamnă un aport de aer mai cald dinspre nordul Africii. Acest lucru se va vedea prin creșterea temperaturilor, numai că Munții Carpați vor acționa diferit. Această influență se va resimți mai ales în sudul și estul României.

De fapt, ne referim la Oltenia, Muntenia, partea continentală a Dobrogei și jumătatea de sud a Moldovei, unde în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare, vom avea maxime de vară într-adevăr”, a explicat meteorologul Mihai Timu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vară, Soare, Cireș, Nuc, CaniculaTemperaturi aproape de pragul caniculei, în weekend. Sursa foto: Pixabay

La ce să ne așteptăm în acest weekend

Mihai Timu, meteorolog ANM, a mai anunțat că în acest weekend vor fi temperaturi ridicate aproape de pragul caniculei. Nu vor lipsi ploile în Moldova.

„La amiază mercurul din termometre va depăși frecvent 30°C și va tinde spre 32-33°C, ceea ce înseamnă, meteorologic, o vreme călduroasă, nu și caniculară deocamdată, dar este primul puseu mai cald din această vară, calendaristică, care abia a început.

Tot aici vremea va fi și predominant frumoasă. Poate niște ploi de scurtă durată să apară în zonele submontane față de restul teritoriului, adică vestul, centrul, parțial și nordul Moldovei, unde temperaturile și acolo sunt un pic peste norme, dar doar o vreme caldă, maxime între 24°C şi cel mult 29°C pentru că acolo vor mai fi încă perioade cu instabilitate atmosferică, adică averse torențiale, descărcări electrice, posibil căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate", a spus Mihai Timu, la antena3.ro.