Ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce urmează după alertele de vreme rea. Prognoza meteo actualizată

Ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce urmează după alertele de vreme rea. Prognoza meteo actualizată Grindina. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo.  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că țara noastră se va află „sub influența unei mase de aer cu potențial de instabilitate atmosferică”, care va afecta majoritatea regiunilor din România.

Prognoza meteo actualizată. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în țară

Potrivit meteorologilor de la ANM, instabilitatea atmosferică se va menține și în zilele următoare, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte și se vor manifesta cu precădere după-amiaza și seara.

„Vom avea fenomene de instabilitate atmosferică și mâine, în jumătatea de nord a teritoriului, vor fi mai multe în zonele de deal și de munte, mai puține în rest și se vor manifesta cu precădere după-amiaza și seara. Regimul termic se va schimba destul de semnificativ mai ales pentru partea de sud și de est a teritoriului, acolo unde temperaturile s-au situat cumva sub un normal al acestei perioade, se va încălzi treptat începând de astăzi, chiar în jumătatea de sud a țării, astfel încât la nivelul întregii țări vom avea maxime de la 17-18 grade în zonele de presionare din estul Transilvaniei, până la 25-26-27 de grade în partea de vest și de sud a teritoriului”,  anunțat meteorologul ANM Alina Şerban.

Grindină, Precipitare, FurtunăPrognoza meteo.  Sursa foto: Pixabay.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Când vine valul de aer tropical, cu temperaturi toride

Prognoza meteo actualizată de ANM arată că spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi toride în majoritatea zonelor țării. Vom avea parte de temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo actualizată: „Însă, în zilele următoare, temperaturile maxime vor atinge și vor depăși valori de 30 de grade în partea de sud și de vest a țării, astfel încât sâmbătă şi duminică vom vorbi de o vreme călduroasă. Acest lucru înseamnă temperaturi de 30 până la 33-34 de grade în Banat, în Crișana, în Oltenia, în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei. Se vor înregistra valori de 30 de grade și în Transilvania și în Moldova, însă mai puține decât în rest.

Duminică, este foarte probabil ca vremea să devină frumoasă. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi foarte puține, în mod deosebit în zonele montane din nordul teritoriului. În jumătatea nordică ne mai luăm și umbrela, pentru că apar ploile după-amiaza”, a mai transmis Alina Şerban, potrivit antena3.ro.