În primul articol publicat pe tema Teleormanleaks, site-ul de investigații vorbește despre Nicoleta Pene, care a ajuns șefă la departamentul de Control Financiar Preventiv (CFP) din Tel Drum, apoi director comercial: 

„O brunetă face legendă în baronat. Nu-i prima, dar e specială, așa cum își arată în fiecare selfie din cele câteva mii adunate în ultimul deceniu.

Nicoleta Pene are 38 de ani și o geometrie tunată în care a investit constant. O plimbă zilnic cu un Mercedes CLS de vreo 80 de mii de euro pe străzile perpendiculare ale unui oraș blocat dintotdeauna în 1990, unde ea e una dintre stele.

Femeia este, de fapt, contabilul de încredere al grupării Dragnea. Aorta prin care trec toate informațiile financiare. Ce avea în computerul de la birou se regăsește pe hardul negru intrat în posesia RISE Project”, scrie site-ul de investigații.

„Pe monitorul ei se intersectează contabilitatea tuturor firmelor din grupare. Ca ochiul lui Sauron, urmărește în zeci de excel-uri și tabele intrările și ieșirile de bani nu doar din Tel Drum, dar și din afacerile fiului sau finului lui Liviu Dragnea (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust). Calculate în ansamblu, Nicoleta le numește “situații intra-grup”, menționează RISE Project.

Site-ul de investigații continuă seria de dezvăluiri despre Nicoleta Pene, precizând că „contabila de facto a organizației nu-i doar salariată oficială a corporației, ci și parteneră neoficială într-o combinație în care și-a cooptat părinții pensionari”.

Este vorba despre un SRL tampon care a început tranzacțiile cu Tel Drum în 2015

„Firma-tampon a fost fondată de Dan Barcaru, 54 ani, o interfață dedicată a grupării și cumnatul lui Petre Pitiș, managerul Tel Drum. Exact când au început să se miște banii, hop și doamna Florența Biolan, mama Nicoletei Pene, intră asociat minoritar (20%) în afacerea profilată scriptic pe reparația drumurilor și comerț cu lemne.

Anul trecut, pe 27 aprilie, cumnatul directorului general Tel Drum și mama directoarei comerciale au trecut SRL-ul pe acțiuni la purtător, i-au schimbat numele în Dinamic & Inteligent Team, dar și-au păstrat cotele de proprietate (80%-20%).

RISE a studiat actele constitutive ale firmei, așa cum le-a găsit printre documentele făcute pierdute de Nicoleta Pene.

Lângă ele era contul bancar al mamei sale. De obicei, intră pensia acolo, modestă și greoaie, în ritmul ei lunar. Doar că uneori, cu o cadență aparte, doamna Biolan primește pe card sume cu zerouri mai multe decât în telenovelele turcești, fără să facă ceva special pentru asta”, mai scrie RISE Project.

 

Te-ar putea interesa și: