Purtător de cuvânt al tribunalului a spus că Neymar urmează să se prezinte la audiere, însă avocaţii atacantului nu au confirmat acest lucru.

Presa spaniolă a difuzat joi imaginii de la sosirea lui Neymar pe aeroportul din Barcelona, astfel că foarte probabil ca jucătorului lui PSG să se prezinte în fața judecătorilor.

Această revenire în Catalonia este departe de ce spera starul în vârstă de 27 ani, care a încercat în vară să revină pe Camp Nou. Oferta făcută de roș-albașri a fost însă sub pretențiile clubului parizian.

Audierea va avea loc la tribunalul din L’Hospitalet de Llobregat, la periferia metropolei catalane şi va fi precedată de încercare de conciliere din partea judecătorului, care a convocat în acest scop cele două părţi.

Afacerea este legată de prima, a cărei valoare exactă nu a fost niciodată dezvăluită, promisă jucătorului în 2016, când Neymar şi-a prelungit contractul cu Barcelona până în 2021, plata urmând să fie făcută eşalonat.

La un an după ce a semnat acest acord, brazilianul a plecat la PSG, pentru suma record de 222 milioane euro, iar clubul catalan a refuzat să-i mai plătească cele 26 milioane euro rămase din primă, acuzând faptul că Neymar nu şi-a respectat contractul iniţial.

Clubul catalan a depus la rândul său plângere împotriva jucătorului, pentru a-şi recupera o parte din prima deja vărsată şi să obţină totodată daune în valoare de 8,5 milioane euro.

După un recurs fără succes în faţa FIFA, avocaţii jucătorului au replicat, reclamând în faţa aceluiaşi tribunal plata integrală a primei.

Potrivit cotidianului El Mundo, această afacere se află şi în vizorul fiscului spaniol, care doreşte să afle dacă Neymar, rezident fiscal în Spania în 2017, şi-a achitat toate impozitele în urma transferului la PSG, care rămâne cel mai scump din istoria fotbalului, scrie Agerpres.