De mai bine de două secole, Ruleta a fost și continuă să fie până în prezent, unul dintre cele mai populare jocuri de noroc. Ruleta, inventată în secolul al XVII-lea în Franța, a trecut testul timpului și a evaluat odată cu omul, sub mai multe transformări dar păstrându-i-se corul,  de a ghici unde aterizează bila. Ultima sa victorie a fost odată cu revoluția tehnologiei în mediul online, unde Roata Diavolului nu numai că poate lua diferite forme, sub variații complexe, dar poate oferi și o experiență cât se poate de reală a cazinourile live. Despre ruleta online verificați recenziile pentru cele mai populare variante de rulete online, site-uri de comparație pentru cazinouri, care promovează numai operatorii licențiați de ONJN.

Introducerea cazinourilor în mediul online a fost un pas firesc, de care se bucură majoritatea utilizatorilor de jocuri de noroc. Cu toate acestea, sunt încă foarte mulți jucători reticenți, care se tem să experimenteze noul, tocmai datorită expunerii dalelor personale și financiare în acest mediu. Alegerea unui partener de joc online, unde pirateriile la datele personale sunt în floare nu este ușor, tocmai de aceea, cazinoul ales trebuie să facă parte din Lista Operatorilor Licențiați de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Ruleta online și Ruleta tradițională păstrează același principiu, care se bazează pe plasarea mizelor pe anumite pariuri, număr, grup de numere, culoare, număr par sau impar. Odată ce sunt setate aceste pariuri, roata propriu zisă se învârte, automat bila se rostogolește și se așteaptă numărul câștigător, buzunarul unde a căzut bila.

La variația tradițională, jocul este derulat de crupier și se încheie când roata pierde impulsul și se oprește, implicit urmează oprirea bilei. La Ruleta online totul depinde de software, unde un generator de numere aleatorii, RNG, determină rezultatul final. Software-ul RNG utilizează algoritmi complicați, generând astfel rezultate întâmplătoare, la fel ca cele generate de mâna crupierului.

Un alt avantaj pe care îl are Ruleta online RNG este multitudinea variațiilor disponibile. Furnizorii de software, dezvoltatorii de jocuri, la fel ca si operatorii de jocuri de noroc, sunt în permanentă competiție și au căutat soluții noi pentru a fideliza clienții, astfel fiecare au venit cu variații diferite de ruletă, unde scopul jocului este același, dar unde au fost introduse posibilități noi de pariere. De cel mai multe ori aceste pariuri anterioare vin cu plăți extraordinar de mari, chiar și de 50 : 1, dar care sunt demonstrate matematic că acestea lucrează în favoarea casei și pe termen lung aduc câștiguri cazinourilor. Chiar și așa, ele aduc un surplus de adrenalină, senzație care își cere dreptul de a fi încercată responsabil.

Ruleta Live online este una dintre cele mai reușite versiuni care a fost creată, special pentru jucătorii  care au interes în experiențe reale. Rulete Live este o Ruletă Tradițională, cu un crupier real, unde rezultatul este influențat de către dealer și doar datele sunt expuse de software. Transmisia HD se face Live de unul dintre studiourile cu care a făcut parteneriat cazinoul în cauză – pentru moment, în Romania sunt doar două studiouri, Playetch și Microgaming. Studiourile sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, cu mai multe camere video, unde jucătorul poate urmări desfășurarea din mai multe unghiuri.

Utilizatorul intră in contul de jucător, alege o masă de ruletă și începe jocul. După ce jucătorul a selectat pariurile dorite și a plasat mizele, crupierul învârte manual roata și se așteptată rezultatul natural, anunțat de către software. În tot acest timp, jucătorul poate interacționa cu dealerul, prin opțiunea live-chat.

Ruleta VR este viitorul cel mai probabil al celui mai popular joc de noroc. VR-ul este extrem de popular, folosit la scară largă pentru jocuri video și cel mai probabil, cazinourile vor intra în curând în această branșă. Operațiile vor fi mult mai complexe dar se așteaptă pe viitor o aplicație cazino VR, unde de îndată ce o deschizi, pășești în cel mai sofisticat cazinou, cu toate zgomotele și interactiunile specifice unui cazinou adevărat, fără să depășești perimetrul sufrageriei. Introducerea cazinourilor în lumea VR reprezintă o schimbare radicală dar totodată este pasul logic care trebuie urmat.