Evenimentul Zilei > Actualitate > TAXIMETRIŞTI ŞI FEMEI BĂUŢI LA VOLAN. Poliţiştii bucureşteni au tras pe dreapta aproape 1200 de maşini
TAXIMETRIŞTI ŞI FEMEI BĂUŢI LA VOLAN. Poliţiştii bucureşteni au tras pe dreapta aproape 1200 de maşini

TAXIMETRIŞTI ŞI FEMEI BĂUŢI LA VOLAN. Poliţiştii bucureşteni au tras pe dreapta aproape 1200 de maşini

Noapte grea pentru şoferi în Bucureşti. Vineri spre sâmbătă au fost trase pe dreapta şi verificate aproape 1200 de maşini. Printre şoferi, au fost găsiţi băuţi la volan taximetrişti şi femei. Totodată, aproape 80 de săli de jocuri de noroc au fost verificate iar pe străzi au fost găsiţi consumatori de droguri.

În urma acţiunii organizate de Poliţia Capitalei în noaptea de 28/29 septembrie a.c., au fost constatate 40 de infracţiuni şi aplicate 589 de amenzi. În acest context, poliţiştii bucureşteni au verificat 76 de societăţi comerciale, instituind totodată şi 26 de filtre rutiere, prin care au fost verificate 1199 autovehicule.
 Printre şoferii controlaţi, poliţiştii Brigăzii Rutiere au depistat pe Calea Victoriei, în jurul orelor 24.00, un taximetrist ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat o alcoolemie de 0,20 mg / l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orelor 02.00, agenţii rutieri au depistat pe Splaiul Independenţei o femeie ce conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând în cazul acesteia o alcoolemie de 0.42 mg / l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost condusă la Institutul Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici” în vedea recoltării probelor biologice, pe numele acesteia întocmindu-se dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Dacă la volan erau şoferi băuţi, pe stradă au fost găsiţi consumatori de droguri. Spre exemplu, în jurul orei 21.30, poliţiştii Secţiei 11 au depistat un tânăr de 25 de ani având asupra lui două plicuri ce conţineau resturi vegetale.
Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 40 de infracţiuni prin care erau încălcate prevederile Codului Penal şi a legilor privind combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, a normelor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi încălcări ale regimului circulaţiei rutiere.
Amenzi de peste 150.000 de lei
Au fost aplicate 589 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 159.830 de lei, pentru nerespectarea normelor legale privitoare la regimul circulaţiei rutiere şi a activităţilor de taximetrie, a prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, încălcarea unor norme de convieţuire socială, cât şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Într-una dintre sălile de jocuri de noroc verificate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 3 au constatat faptul că administratorul unei societăţi ce desfăşoară activităţi de jocuri electronice cu câştig nu a evidenţiat în documentele financiar contabile încasările provenite din vânzarea mărfii aferente perioadei 01.07.2012- 28.09.2012, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în sumă de aproximativ 2.000 lei.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni a urmărit combaterea evaziunii fiscale şi a muncii la negru, verificarea respectării legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. În cadrul acesteia, poliţiştii bucureşteni şi-au intensificat acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

De asemenea, acţiunea Poliţiei Capitalei a avut în vedere combaterea furturilor de şi din auto, a cerşetoriei, prostituţiei şi proxenetismului, precum şi identificarea persoanelor urmărite ori a celor ce încalcă regimul armelor şi muniţiilor.

Brigada Rutieră Bucureşti a acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei rutiere. S-a urmărit, cu precădere, combaterea activităţilor ilegale în domeniul taximetriei şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, specialişti în arme, explozivi şi substanţe toxice, poliţişti rutieri şi luptători SPIR ai Poliţiei Capitalei.

Acţiunea a fost coordonată de specialişti din cadrul I.G.P.R. şi sprijinită de Inspectoratele Judeţene de Poliţie Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa, alături de Secţia de Poliţie Autostrăzi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: