Taximetriștii din Capitală, protest în fața Parlamentului. Ce le cer aleșilor

Taximetriștii din Capitală, protest în fața Parlamentului. Ce le cer aleșilor Taxi. Sursa foto: EVZ

Taximetriștii din Capitală au ocupat centrul orașului, protestând în fața Parlamentului. Aceștia le cer oficialilor guvernamentali să oblige companiile Bolt și Uber să fiscalizeaze cursele în România.

Sute de taximetriști au luat cu asalt centrul Bucureștiului. Aceștia au pornit un protest spontan, având o cerință clară pentru cei aflați la putere. Revolta lor are legătură cu cele două mari companii care asigură curse de transport  în mai multe orașe din România.

Sute de taximetriști, revoltă în stradă. Cer fiscalizarea Uber și Bolt

Sute de șoferi de taxi din Capitală au ajuns în această dimineață în fața Parlamentului. Taximetriștii sunt extrem de revoltați și cer Guvernului ca Bolt și Uber să fie obligate să fiscalizeze cursele în România.

„Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii, dacă vă vine să credeți, în speța Articolului 6, prin care entitățile deținătoare de platforme, în speță Bolt și Uber, erau obligate să fiscalizeze cursele printr-o entitate înregistrată la Registrul Comerțului din România. Adică să nu se mai exporte banii. ”, a spus un reprezentant al protestatarilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Taximetriștii din Capitală, protest în fața Parlamentului. Ce le cer aleșilor politici

Protest al taximetriștilor. Sursa foto: Facebook/ captură video

Cer emiterea unei OUG

Sutele de taximetriști care au ieșit în fața Parlamentului să protesteze susțin că proprietarii companiilor de ride-sharing ar avea un avantaj în fața lor, preferând să factureze în Lituania sau Olanda. Protestatarii au și alte solicitări pentru oficialii guvernamentali.

Taximetriști din Capitală, protest în fața Parlamentului. Ce le cer aleșilor politici

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

„Știm toți că se facturează prin Lituania și Olanda. Am venit să cerem acest lucru și în același timp celelalte cinci puncte de pe lista de revendicări.Vrem să se emită o OUG prin care acestea sunt limitate pe aceleași considerente prin care este limitat serviciul de taximetrie, calitatea vieții și a aerului și aglomerația, pentru că vedeți ce e în orașe. (...) Sau Guvernul poate să declare Bolt și Uber serviciu de asistență socială, unde orice șomer și orice șofer de categoria B și o mașină de 500 de euro poate să producă bani, dar aceștia să fie fiscalizați printr-o entitate înregistrată în România”, a adăugat reprezentantul taximetriștilor.

Taximetriștii din Capitală, protest în fața Parlamentului. Ce le cer aleșilor politici

Protest. Sursa foto: Facebook/captură video

Sute de taximetriști din țară se alătură protestelor

Solicitările taximetriștilor din Capitală sunt susținute și de colegilor din alte orașe ale țării. La protestul din Piața Constituției iau parte șoferi de taxi din București și Ilfov, precum și din alte județe. 60 de mașini de taxi din Craiova au intrat în oraș în această dimineață pentru a lua parte la această manifestație.