Taxa auto, atacată de la Cotroceni

Taxa auto, atacată de la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu le-a ridicat ieri din nou mingea la fileu PDL-iştilor, raliindu-se criticilor acestora la adresa guvernului pe tema taxei de primă înmatriculare.

Şeful statului i-a trimis premierului Călin Popescu-Tăriceanu o scrisoare prin care îi cere să anuleze taxa printr-o ordonanţă de urgenţă şi să restituie „sumele încasate nelegal“. „Încetaţi să-i mai desconsideraţi pe români, întrucât sunt apăraţi şi de instituţiile europene împotriva oricărui act ilegal şi abuziv al guvernului României“, arată şeful statului în încheierea scrisorii pe care o semnează „cu stimă“.

Taxa care, în opinia lui Băsescu „încalcă legislaţia, jurisprudenţa comunitară şi practica instanţelor judecătoreşti din România“, a fost însă adoptată de guvern la momentul în care Ministerul Mediului era condus de democrata Sulfina Barbu. Observaţiile preşedintelui coincid, în general, cu cele făcute deja de democrat-liberali, după adoptarea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple iniţiate de PDL pe această temă. De altfel, muştruluirea publică a lui Tăriceanu a fost folosită de liderul PDL Emil Boc ca prilej pentru a-şi anunţa din nou intenţia de a depune şi o moţiune de cenzură privind taxa de înmatriculare.

În replică, Tăriceanu i-a reproşat lui Băsescu că aleargă după „voturi ieftine“ şi i-a cerut să nu mai irosească hârtia pe scrisori „pe care oricum le vede la televizor“. „Mi-aş dori ca România să aibă un preşedinte responsabil şi care nu e într-o permanentă alergare după voturi ieftine“, a spus premierul.

Ne puteți urmări și pe Google News