Evenimentul Zilei > Actualitate > Tătaru, avertisment de ultimă oră după numărul mare de infectări: „Suntem într-o lună…”
Tătaru, avertisment de ultimă oră după numărul mare de infectări: „Suntem într-o lună…”

Tătaru, avertisment de ultimă oră după numărul mare de infectări: „Suntem într-o lună…”

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus de la începutul epidemiei.

Așadar, au fost înregistrate 1.7133 cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore, fapt care a tras un semnal de alarmă în rândul autorităților.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avertizat că dacă regulile de protecţie nu vor fi respectate, numărul infecţiilor o să crească, pentru că suntem în cea mai dificilă lună de până acum. Oficialul a ținut să facă referire la transportul în comun, care a devenit tot mai aglomerat, și la revenirea oamenilor din vacanță.

„Astăzi este ziua cu 1713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie văzută această creștere în contextul evaluării mai multor teste, dar și în contextul evaluării anumitor focare din anchetele epidemiologice. Noi obișnuim să evaluăm zilnic, la șapte zile, la 14 zile.

După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii.

În această perioadă ați observat un transport în comun aglomerat, în care trebuie, poate, menționat din nou că trebuie respectate niște reguli. Știu că suntem grăbiți, știu că au început activitățile economice, că a început școala, dar precauțiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creștere a numărului de cazuri”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

Ultimul record negativ al infecțiilor cu coronavirus a fost pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi. Până ieri, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Au fost făcute 25.991 de teste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: