20 octombrie 2015, ziua în care polițistul Bogdan Gigină moare la datorie când se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier.

Pe strada Ştirbei Vodă, poliţistul care deschidea coloana a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, prost semnalizată. Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar din Capitală. Tânărul a lăsat în urma lui o soţie văduvă şi doi părinţi distruşi de durere.

De atunci, ancheta nu a scos nimic nou la iveală, și a mers în pași mici. Nimeni nu a fost sancționat aspru pentru moartea lui Bogdan, iar părinții acestuia nu mai pot ține în ei durerea.

Aceștia vor ca vinovații să fie pedepsiți, iar tatăl regretatului Bogdan Gigină, și el polițișst de profesie, a transmis mai multe detalii, precum faptul că băiatul său lucra și câte 18 ore pe zi pentru a-i asigura siguranța lui Gabriel Oprea.

Cine este vinovat de moartea lui Bogdan? Superiorii Brigăzii Poliţiei Rutiere? Ministrul Gabriel Oprea? Firma de gaze? Sunt vinovaţi în egală măsură cu toţii. Pentru noi, părinţii, singura vină a lui Bogdan este aceea că s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al instituţiei, precum şi de legile acestei ţări. Spun asta pentru că ştiu că, în seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost făcută verbal către superiorii care îl însoţeau în acea seară. Aceştia puteau să îl retragă, dar indolenţa a fost prea mare.Ce contează că a murit un om care avea o viaţă înainte? Nimeni nu îndrăznea sa facă asemenea cereri către Gabriel Oprea.

Printre mesajele din telefonul lui Bogdan se regăsesc multe din discuţiile cu colegii lui de schimb din ultimele luni. În zilele nefavorabile din punct de vedere meteorologic şi doar atunci când nu erau desemnaţi pentru coloana oficială, ci la programul normal de dirijare a traficului, ei nu ieşeau cu motor. În data de 20 octombrie 2015 a fost desemnat Bogdan pentru coloana oficială a lui Oprea, deşi, conform graficului de prezenţă din ziua aceea, Bogdan avea program de opt ore. Accidentul survine în ora a-12-a de program. Erau zile când programul sărea de 16h, 18h… doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie şi retur, ori pe la vreun ballroom.

Rugămintea noastră către toţi colegii lui Bogdan este să vorbiţi, spuneţi doar adevarul. Este singurul lucru şi cel mai important pe care puteţi să-l faceţi pentru sufletul celui care a fost colegul şi omul Bogdan Cosmin Gigină, dar şi pentru noi, părinţii, care nu ne dorim decât dreptate şi adevăr”, a spus bărbatul.