Evenimentul Zilei > Justitie > Tatăl judecat, fiul jefuit de diamante
Tatăl judecat, fiul jefuit de diamante

Tatăl judecat, fiul jefuit de diamante

La ora fixată a ajuns, ieri, miliardarul Dan Adamescu pentru a fi judecat la instanța supremă pentru că ar fi cumpărat niște magistrați de la tribunal.

 Zeci de jurnaliști care- l așteptau pe Victor Ponta s-au repezit asupra lui Adamescu când a fost coborât de gărzile de corp din mașină și dus, de un scaun cu rotile, pe holurile instanței supreme. Nu a făcut nicio declarație și a așteptat o jumătate de oră până să înceapă procesul. Într- un final, cauza a început cu Adamescu în fața completului de judecată. A fost audiată fosta judecătoare Elena Rovența, de la Tribunalul București. A negat toate acuzațiile și și-a completat, zgomotos, avocații. Apărătorii inculpaților au contestat probele DNA. Pavel Abraham susține că ar trebui expertizate circa 1.200 de convorbiri telefonice. Rovența nu este de acord cu o serie de declarații date în timpul urmăririi penale de alți inculpați și vo c i fe rează non-stop. Într-un final, judecătoarele s-au retras și au stabilit termen pentru 5 octombrie, când va fi audiat și Dan Adamescu. Martori sub acoperire Două etaje mai sus, alți judecători audiază prin videoconferință patru martori sub acoperire din dosarul Mircea și Vlad Cosma, foști baroni peste județul Prahova. Cu fețele blurate puternic și cu vocile distorsionate, cei patru au povestit că au câștigat licitații, după care au fost obligați să subcontracteze lucrările publice firmelor controlate de Marcel Păvăleanu și Răzvan Alexe, oamenii de bază ai familiei Cosma.

A rămas fără bijuterii

Rani Adamescu, fiul vitreg al miliardarului Dan Adamescu, ar fi fost jefuit la Ibiza, după ce ar fi participat la o petrecere privată pe un iaht, susține România TV. Apropiați ai tânărului au declarat că, cel mai probabil, cineva i-a pus lui Rani sedative în băutură. Când s-a trezit, fiul afaceristului a sesizat că nu mai avea asupra lui nicio bijuterie. Potrivit sursei citate, ar fi vorba de mai multe brățări cu diamante al căror preț total se ridică la 400.000 de euro. De asemenea, Rani ar fi avut la gât un lanț din aur, bătut cu diamante scumpe. Astfel, paguba totală ar depăși jumătate de milion de euro.Până la acest moment nu se știe dacă Rani Adamescu a depus sau nu o plângere la autoritățile locale. Rani Palade Adamescu este și patronul hotelului Rex din Mamaia. Cu domiciliul în Monte Carlo, el a intrat în urmă cu câțiva ani în afaceri cu energie. Potrivit presei tabloide, Rani a fost protagonistul unor petreceri de pomină extrem de costisitoare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: