TAROM va introduce mai multe curse interne, începând cu luna iulie, pentru a contribui la relansarea turismului românesc. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, aviația și domeniul HORECA sunt două sectoare afectate grav de actuala criză și intenționează să restrângă efectele negative ale acesteia printr-un plan de măsuri comun.

„Aviaţia şi domeniul HORECA, două sectoare ale economiei afectate în urma restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, vor putea limita efectele acestei crizei printr-un plan comun de acţiune. Compania Naţională de Transport Aerian – TAROM anunţă că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susţină repornirea turismului românesc. Astfel, românii din vestul ţării vor putea ajunge pe litoral în mai puţin de o ora”, se arată în comunicatul de presă al TAROM.

Potrivit sursei citate, noile rute operate de compania națională de aviație vor fi: Timişoara – Constanţa – Timişoara; Oradea – Constanţa – Oradea; Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca.  Zborurile vor fi efectuate în condiţii de siguranţă şi vor avea ca destinaţie Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde turiştii pot ajunge rapid în staţiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Comunicatul de presă menționează că decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari oraşe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Direcţia Generală Turism, Prefectura Constanţa, Primăria Oradea, Primăria Timişoara şi Primăria Cluj Napoca, împreună cu TAROM.

„Acum ca restricţiile încep să se ridice, ne reluam activitatea şi facem ce ştim mai bine, conectăm România, intern şi internaţional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură şi rapidă călătoriilor cu maşina sau trenul pe distanţe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanţă, în ţară. Dacă distanţa de la Timişoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, acelaşi drum, durează doar o ora, în condiţiile de siguranţă incomparabile”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

Măsura a fost inițiată în contextul în care se estimează că cei mai mulţi dintre români vor alege, în acest an, să îşi petreacă vacanţa de vară în ţara. Conform statisticilor elaborate de către asociaţiile de promovare a turismului se preconizează că doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu vor alege destinaţii externe.

Zborurile vor fi operate în condiţii cu respectarea măsurilor de protecţie, astfel încât să fie eliminat orice risc.