Editura Evenimentul si Capital

TĂRICEANU şi-a citit DOSARUL: „Sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea”

Autor: | | 4 Comentarii | 2803 Vizualizari

Călin Popescu Tăriceanu a citit primul volum din dosarul instrumentat de DNA împotriva sa în cazul Microsoft. Liderul ALDE susţine că referirile din dosar nu au nicio legătură cu persoana sa.

„Sunt de abia la jumătatea volumului 1. Am citit 80 de pagini până acum. Ce vă pot spune la prima vedere e că sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea. Dosarul e împănat să impresioneze prin volum, nu prin conținut. Trebuie să parcurgem toate volumele să vedem dacă există o legătură cu persoana mea.

Am o copie a referatului. Din acest moment am o serie lungă de observații pe care le-am făcut privind elemente care să indice implicarea mea. (...) Sunt și pagini care sunt șterse, nu au nimic.”, a declarat Tăriceanu.

„După părerea mea, văzând ce am văzut până acum, e un dosar care nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri. (...) O mică parte, sunt de abia la jumătatea volumului I, 80 de pagini am citit până acum. La prima vedere, ceea ce vă pot spune este că sunt foarte multe referiri, aprecieri care nu au nicio legătură cu persoana mea. Rezultă de aici că dosarul este împănat cu lucruri care mai degrabă să impresioneze prin volum, decât prin conţinut şi, din ceea ce am citit până acum, nu rezultă niciun fel de element acuzator la adresa mea, dar aşa cum vă spuneam sunt de abia la începutul lecturii„, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că procurorii fac o acuzaţie în baza unei oferte care a fost transmisă de consultanţi străini, dar a susţinut că nu există un răspuns de acceptare şi nici vreun contract.

„Procurorii ce fac? Procurorii fac o acuzaţie în baza unei oferte, atenţie, nu contract în baza unei oferte care a fost transmisă de consultanţii străini. O ofertă în mod normal făcută trebuie să aibă un răspuns de acceptare fie din partea mea, fie din partea PNL. Nu există vreun răspuns de acceptare şi nici vreun contract pe suma pe care era făcută oferta. Iată unul din elementele pe care vi le pot spune, că din start nu se pot susţine (acuzaţiile - n.r.)”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că nu a văzut încă în dosar vreo referire la posibile interceptări, dar a văzut o comisie rogatorie cu Israelul.

„Nu am văzut încă (interceptări - n.r.), am văzut comisie rogatorie cu Israelul. La comisia rogatorie, din ce am văzut până acum, este chemat ca martor consultantul pe care l-am avut, Tal Silberstein, care este întrebat de contractul pe care l-a avut cu PNL-ul sau cu mine şi spune, chiar mi-am subliniat acest lucru, procurorul întreabă dacă e vorba de un contract de două milioane de dolari, aşa cum au susţinut procurorii, şi el spune: nu, nu-mi amintesc. Există probabil un contract, dar nu ştiu suma respectivă şi nu am încă datele celelalte care să-mi indice, pentru că eu nu mai am acces la informaţiile care sunt în momentul de faţă la PNL, ca să ştiu care a fost contractul şi ce valoare a avut. Ceea ce vă pot spune este însă că între PNL şi consultanţă a existat un contract şi că, contrar afirmaţiilor făcute de procurori, care spun că a fost un contract de formă, nu, nu a fost un contract de formă, PNL-ul a plătit pentru consultanţă şi a plătit sume foarte consistente”, a explicat Tăriceanu.

El a precizat că o să vină şi cu avocatul său, în zilele următoare, pentru a studia dosarul.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI