Evenimentul Zilei > Justitie > TĂRICEANU şi-a citit DOSARUL: „Sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea”
TĂRICEANU şi-a citit DOSARUL: „Sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea”

TĂRICEANU şi-a citit DOSARUL: „Sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea”

Călin Popescu Tăriceanu a citit primul volum din dosarul instrumentat de DNA împotriva sa în cazul Microsoft. Liderul ALDE susţine că referirile din dosar nu au nicio legătură cu persoana sa.

„Sunt de abia la junătatea volumului 1. Am citit 80 de pagini până acum. Ce vă pot spune la prima vedere e că sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea. Dosarul e împănat să impresioneze prin volum, nu prin conținut. Trebuie să parcurgem toate volumele să vedem dacă există o legătură cu persoana mea.

Am o copie a referatului. Din acest moment am o serie lungă de observații pe care le-am făcut privind elemente care să indice implicarea mea. (…) Sunt și pagini care sunt șterse, nu au nimic.”, a declarat Tăriceanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu a declarat miercurea trecută că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatului său de premier, precizând că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA care să îl vizeze.

Senatorul PSD Claudiu Manda a arătat joia trecută că dosarul de la DNA are 73 de volume, fiecare cuprinzând între 190 şi 300 de pagini.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.