Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu atacă Guvernul. „România merge într-o direcţie greşită”
Tăriceanu atacă Guvernul.  „România merge într-o direcţie greşită”

Tăriceanu atacă Guvernul. „România merge într-o direcţie greşită”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, luni seară, că a luat decizia de a ieşi din coaliţia de guvernare deoarece PSD are în acest moment o percepţie foarte proastă în spaţiul public.

În acest context, Tăriceanu consideră că ALDE nu mai doreşte să stea alături de o guvernare impotentă.

„Au fost făcute o serie de greşeli, tactice, de comunicare, iar percepţia, care astăzi este una predominant defavorabilă, lucru dovedit şi prin sondaje şi prin rezultatul de la alegerile europarlamentare, ne-a făcut să răspundem electoratului în acest mod. I-am propus doamnei Dăncilă ieşirea împreună de la guvernare. Dânsa mi-a spus că nu vede aşa lucrurile, că cetăţenii sunt mulţumiţi de guvernare. Eu nu văd asta, din moment ce 70 la sută dintre cetăţeni declară că România merge într-o direcţie greşită. Plecăm de la premise total diferite.

Acest exerciţiu de guvernare nu este unul reuşit, aşa că trebuie să dăm posiblitatea altora, care sunt consideraţi mai credibili de electorat, să facă o nouă majoritate. Nu putem să nu luăm seama de ce se întâmplă în spaţiul public, indiferent dacă sunt îndreptăţite sau nu. Guvernarea este considerată impotentă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.