Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, ANUNȚ BOMBĂ după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea: „Indiferent de sentința definitivă…”
Tăriceanu, ANUNȚ BOMBĂ după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea: „Indiferent de sentința definitivă…”

Tăriceanu, ANUNȚ BOMBĂ după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea: „Indiferent de sentința definitivă…”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, a reacționat după condamnarea lui Liviu Dragnea, din dosarul angajărilor fictive.

Șeful ALDE a subliniat că Liviu Dragnea se bucură de prezumția de nivinovăție, până când se va da o decizie definitivă a instanței

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că indiferent care va fi decizia finală, reformele necesare pentru stoparea așa-ziselor abuzuri în justiție trebuie să continue.

„Am luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței.

Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”, a scris Tăriceanu pe Facebook.