Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: ALDE a trecut prin două examene severe
Tăriceanu: ALDE a trecut prin două examene severe

Tăriceanu: ALDE a trecut prin două examene severe

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi, în deschiderea lucrărilor Congresului ALDE, că partidul poate deveni, după alegerile din 2020, principala forţă politică de centru-dreapta.

Congresul ALDE a început cu o întârziere de aproape 40 de minute. Intonarea imnului a fost urmată de aplauze, însă Tăriceanu a atras atenția că nu se aplaudă la imn, după care a cerut să se rezolve problema sunetului din sală, acesta fiind „asurzitor”.

În discursul de deschidere, Tăriceanu a precizat că ALDE este a treia forță politică a țării, însă la alegerile parlamentare din 2016, partidul s-a clasat pe locul al patrulea, după USR.

"Programul de guvernare este unul foarte ambiţios, dar realizabil şi sunt convins că dacă vom reuşi să şi comunicăm cel puţin la fel de bine pe cât o să facem în mod concret, pe cât vom fi capabili să aducem la cunoştinţa cetăţenilor, a votanţilor noştri măsurile pe care le adoptăm, proiectele pe care le realizăm, am convingerea că în anul 2020, la viitoarele alegeri, vom ajunge să ne consolidăm, să creştem rezultatul pe care l-am avut anul trecut în decembrie şi să obţinem cu mult mai mult, astfel încât să devenim principala forţă de centru-dreapta din România. Aceasta este ambiţia mea şi trebuie să fie ambiţia noastră a tuturor", a declarat Tăriceanu.

El a amintit că ALDE este o "formaţiune politică tânără", care a reuşit în numai doi ani şi nouă luni să treacă prin "două examene severe".

"Mă refer la alegerile locale din 2016 şi pe care le-am trecut cu bine (…). A urmat un al doilea examen, poate mai greu, un pariu pe care mulţi nu aveau curajul să-l facă, şi anume că ALDE va intra în Parlament. Am reuşit şi acest al doilea examen şi anul trecut am obţinut al treilea rezultat pe scena politică românească, lucru care nu este puţin (…). Ne felicităm cu toţii că suntem astăzi a treia forţă politică din România", a precizat Tăriceanu.

Lucrările Congresului ALDE au început astăzi la Palatul Parlamentului. S-a dezbătut modificarea statutului, iar mâine vor fi discutate patru rezoluţii şi va fi votată noua conducere a partidului.