Evenimentul Zilei > Actualitate > Târgul de turism. Mongolia, Laos, Cambodgia sau Băile Felix?
Târgul de turism. Mongolia, Laos, Cambodgia sau Băile Felix?

Târgul de turism. Mongolia, Laos, Cambodgia sau Băile Felix?

Românii cu oarecare stare s-au cam săturat de all-inclusiv-urile turcești, bulgărești sau grecești. Au început să prefere destinațiile exotice și chiar stațiuni balneare din țară. Ieri, a început Tărgul de Turism organizat la Romexpo.

Printre miile de oferte și sutele de standuri ale tour-operatorilor prezenți la expoziție am remarcat câteva. Astfel, o excursie în Indochina, pe ruta Vietnam-Laos-Cambodgia, de 13 zile, te va costa 1.980 de euro de persoană, la care se adaugă 720 de euro, taxe de aeroport. În total, 2.700 de euro, bani în care ai 12 nopți de cazare la hoteluri de trei și paru stele, cu mic dejun inclus. Poate taxele de aeroport pot părea mari, și chiar sunt, dar trebuie să se țină cont că sunt incluse și șase zboruri în zonă, inclusiv călătoriile de dus-întors.

Bani de ai, vacanțe ai!

O altă destinație, oarecum la fel de exotică, este Mongolia. Același tour-operator vă va taxa cu 1.065 de euro pentru opt zile de cazare, cu mic dejun. Interesant este că veți dormi patru nopți într-o iurtă. Ce-i drept, amatorii de excenticități se vor bucura de un all-inclusive mongol. Cu lapte de cămilă, iak și, mă rog ce se mai găsește de mâncare prin zonă. Taxele de aeroport sunt de 395 de euro de persoană. Dar dacă vrei să mergi în Mongolia cu avionul plătești, nu-i așa?

Marele tour-operator TUI oferă și el, pentru sfârșitul lui aprilie, 11 nopți, la hoteluri de patru stele, cu mic-dejun inclus, pentru 1.795 de euro, de persoană. În exoticele insule Maldive, din ficatul Oceanului Indian. Atât doar că durata călătoriei spre Insulele Lacadive durează 16 ore, cu o escală în Doha, Qatar.

Amatorii de mâncare indiană pot opta, grație fimei Alacartetours, la o excursie de șase nopți, cu mic dejun inclus și cu transport auto inclus în celebrul „Golden Triangle”: Delhi- Agra-Jaipour. Ieftin. Numai 380 de dolari, dar trebuie să vă asigurați transportul! Între aprilie și septembrie prețul scade cu 50 de dolari, dar cui nu-i place cum suflă musonul, vara, în India, mai bine merge la Sovata sau Govora.

 

Oferte naționale

O chestie mișto e că și Cuba are un stand închiriat la târgul din Romexpo, pe câteva mii de euro. Distracția este că acolo nu exista, ieri, decât o masă, trei scaune, niciun pliant, și un singur om care vorbea doar spaniolă. Iar culmea miștoului pe bani publici a fost atins de CFR care are, de asemenea, un stand, unde propunea bilete de tren cu reducere. Mai exact, cea mai mare ofertă a ceferiștilor era de 29 de euro, la clasa a II-a, pe ruta Cluj-Viena. Ei propuneau asta la București. Altfel, Băile Felix și cele de la Herculane mai atrag, încă nostalgici. Mai ales pe cei care primesc tichetele de vacanță, de 1.450 de lei pe care, din păcate, nu toate firmele private le dau, chit că nu le costă nimic. Avantajul e net de partea bugetarilor care, cu 1.520 de lei, au asigurate, la Băile Felix, cinci nopți de cazare, în regim de demi-pensiune. La Herulane, cu circa 200 de euro ai parte de aceleași facilități.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: