Evenimentul Zilei > Actualitate > O țară europeană VA INTERZICE mașinile pe benzină și motorină
O țară europeană VA INTERZICE mașinile pe benzină și motorină

O țară europeană VA INTERZICE mașinile pe benzină și motorină

Mașinile cu motoare pe benzină sau motorină nu vor mai putea fi vândute, peste câțiva ani, în mai multe țări europene. Una dintre ele a anunțat și anul: 2040.

Franţa va interzice din 2040 vânzarea mașinilor care merg pe benzină sau motorină, a anunțat ministrul Ecologiei în Guvernul francez, Nicolas Hulot, potrivit France 24, citată de Mediafax.

Decizia este parte dintr-un plan al Guvernului francez de a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris. „Anunţăm că din 2040 vor înceta vânzările de autovehicule care merg pe benzină sau motorină”, a afirmat Hulot, care a recunoscut, totuși, că acest obiectiv va fi greu de atins din cauza opoziţiei producătorilor de automobile.

Nicolas Hulot spune că Guvernul vrea să accelereze dezvoltarea resurselor de energie regenerabilă și susține că producerea energiei solare şi eoliene este împiedicată de obstacole administrative inutile, în Franţa.

Dar Franța nu este singura țară cu astfel de inițiative. Mai multe state europene, printre care Germania, au anunţat că au planuri de reducere a numărului de autovehiculele pe benzină şi diesel și înlocuirea acestora cu maşini hibride sau electrice. Germania plănuiește să introducă în circulaţie mașinile electrice – peste un milion până în 2020.

Parisul este una dintre cele mai poluate capitale din lume, alături de New Delhi şi Beijing, potrivit agenţiei de monitorizare a poluării Plume Labs. În decembrie 2016, capitala Franţei a înregistrat cea mai mare rată a poluării din ultimul deceniu. Așa că Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunţat recent că are în plan reducerea traficului din unele părţi ale capitalei şi extinderea infrastructurii pistelor de bicicletă pentru a diminua poluarea produsă de autovehicule.

Citește și: UPDATE – Trump a anunțat RETRAGEREA Statelor Unite din Acordul de la Paris

Cazul "clima" produce ÎNGHEŢUL între Ivanka şi Donald Trump

Băi Trump, da’ tu de ce n-ai bască? Comportament și substanță în politica externă americană în epoca Trump – Pulsul planetei