Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul „clima” produce ÎNGHEŢUL între Ivanka şi Donald Trump
Cazul „clima”  produce ÎNGHEŢUL între Ivanka şi Donald Trump

Cazul „clima” produce ÎNGHEŢUL între Ivanka şi Donald Trump

Absenţa lui Jared Kushner (ginerele) şi a Ivankăi Trump din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, când preşedintele american, Donald Trump, a anunţat ieşirea SUA din acordul de la Paris, nu putea trece neobservată, iar presa a punctat pe acest subiect interesant. Este ştiut faptul că Ivanka nu a lipsit de la absolut nimic atunci când a fost vorba să apară alături de tatăl său.

''Politico'' aminteşte cum bătălia împotriva schimbărilor climatice şi salvgardarea mediului înconjurător fuseseră alese, la timpul lor, de către "first daughter", printre preocupările în care ea să se implice din funcţia de consilier favorit al preşedintelui.

Ivanka reuşise să realizeze întâlnirea tatălui său cu Al Gore. Fiica preşedintelui vorbise despre subiect cu Leonardo Di Caprio, activist pasionat, care-i dăruise o copie a ''Betfore the flood'', documentarul său despre efectele încălzirii globale. Şi, în cursul ultimelor săptămâni, Ivanka se implicase personal organizând reuniuni şi întâlniri dedicate Parisului: s-a întâlnit astfel cu Scott Pruitt, şeful EPA, agenţia de protejare a mediului înconjurător.

Inevitabil să ne întrebăm cât de incisivă a fost greutatea implicării moderaţilor Jared şi Ivanka: ''Credeam că prin intermediul Ivankăi vom avea nealterate hotărârile de la Paris'', a spus stratega democrată Rebecca Katz. Dar, în realitate, Ivanka pare că se focalizează în mod fundamental pe problemele femeilor. O îndeletnicire mai degrabă de first lady, nu de first daughter cum a fost percepută. Ceva s-a schimbat, evident că este supărată pe acţiunea tatălui său şi va fi depunctată de cei care au găsit un sprijin în Ivanka pe tema climei.