Țara în care populația susține creșterea impozitelor

Țara în care populația susține creșterea impozitelor

71% dintre austriecii sunt de acord cu o creștere a impozitelor și taxelor pentru consolidarea bugetară, potrivit unui sondaj realizat de compania austriacă Market. Acest sondaj este folosit ca aurgument de către SPOe pentru redeschiderea dezbaterilor privind impunerea de noi impozite cu partenerul său de coaliţie OeVP, care se opune acestei idei.

Tot mai mulți austriecii sunt de părere că majorarea taxelor și impozitelor ar putea fi un instrument pentru consolidarea finanțelor, mai ales acum după ce agenţia de evaluare Standard and Poor's (S&P) a coborât cu o treaptă ratingul Austriei. Ce nu vor aceștia este impozitarea suplimentară a celor cu venituri mici.

De asemenea, aproximativ două treimi dintre cei intervievaţi au afirmat că sunt de acord cu penalizarea angajatorilor care permit pensionarea anticipată a angajaţilor lor. Austriecii susțin și îngheţarea angajărilor în sectorul public şi reducerea subvenţiilor acordate culturii, însă nu şi agriculturii. În ceea ce priveşte creşterea vârstei de pensionare însă, numai 36% dintre cei intervievaţi s-au arătat în favoarea acestei măsuri.

Ne puteți urmări și pe Google News