Evenimentul Zilei > International > Țara cu sute de mii de români intră în izolare totală! Avertismentul autorităților
Țara cu sute de mii de români intră în izolare totală! Avertismentul autorităților

Țara cu sute de mii de români intră în izolare totală! Avertismentul autorităților

Marea Britanie, una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat că ia în calcul un al doilea „lockdown” la nivel naţional pentru a opri răspândirea virusului,

Anunțul a fost făcut duminică seara la postul BBC de către ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock, dar a clarificat că el nu îşi doreşte să se ajungă până acolo.

„Dacă fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel naţional, însă, fără îndoială, noi trebuie să fim pregătiţi să acţionăm dacă va fi necesar”, a afirmat Hancock.

„Eu nu exclud aceasta, (chiar dacă) eu nu-mi doresc acest lucru”, a adăugat ministrul, potrivit digi24.ro

Boris Johnson a anunțat amenzi uriașe în cazul nerespectării carantinei

Premierul Boris Johnson a declarat săptămâna trecută că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Acesta a prezentat noi măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.

Premierul britanic şi-a exprimat însă reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării, în timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile luate de Guvern.

Printre aceste măsuri, guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

„Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este ca fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Regatul Unit le cere persoanelor testate pozitiv să se izoleze 10 zile, iar oricine trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentând simptomele trebuie să stea în carantină 14 zile.

În cazul nerespectării regulilor, amenzile vor merge de la 1.000 de lire (1.090 de euro) la 10.000 de lire în cazul încălcării repetate.

Pentru a stimula respectarea acestor reguli, persoanele cu venituri limitate vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro) dacă nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor.

Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate şi face faţă unei creşteri rapide a numărului de noi cazuri de la sfârşitul vacanţei.