Evenimentul Zilei > Sport > În ce țară din Africa sunt INTERZIȘI ROMÂNII | EXCLUSIV EVZ
În ce țară din Africa sunt INTERZIȘI ROMÂNII | EXCLUSIV EVZ

În ce țară din Africa sunt INTERZIȘI ROMÂNII | EXCLUSIV EVZ

Bogdan Gabriel Marcu (34 de ani), IT-ist de meserie, se află foarte aproape de finalul celei de-a treia aventuri în Africa. Dacă în primele două a străbătut „Continetul Negru” pe motocicletă, acum o va încheia dând la pedale. Totuși, a fost refuzat de un stat african, tocmai din cauza naționalității sale.

Bogdan a trecut granița Africii de Sud, și mai are doar câteva sute de kilometri până la „Finnish”. Distanța totală a traseului străbătut de Bogdan este de 11.000 km, iar începând de azi mai are de pedalat doar 700 km. A plecat pe data de 20 octombrie 2016 cu bicicleta în Cairo, pentru a traversa „Continentul Negru” din Egipt pâna în Africa de Sud. Acum, că mai are foarte puțin până la punctul final al aventurii, Cape Town, românul în vârstă de 34 de ani mai are de luptat cu pantele prevăzute de traseu, dar și cu contratimpul.

În 20 de zile îi va expira viza lui Bogdan, dar nu va fi o problemă pentru el să ajungă conform planului la destinație. „Într-o lună va veni acasă. Îi va fi mai greu în Africa de Sud deoarece va avea mult mai mult de urcat. Viza îi mai ajunge doar pentru 20 de zile, dar va străbate acești 700 de kilometri numaidecât”, a declarat, pentru EVZ, Loredana, prietena lui Bogdan, cea care l-a însoțit și de această dată în Africa. Cei doi pedalând în tandem doar în Tanzania și Zanzibar.

Bogdan Marcu a întâmpinat și probleme pe traseu. Din fericire, doar de ordin politic. „Nu a putut primi viza pentru Ethiopia. Nici măcar la insistențe ambasadorului României din Sudan nu au dorit să-i acorde viza. Românii și bulgarii sunt privați de acest drept. Efectiv, nu li se acordă viza”, a mărturisit Loredana.

Totuși, biciliștii de pe alte continente nu sunt bineveniți în Ethiopia. „Mi-a spus Bogdan că cei care străbat această țară pe bicilete sunt atacați cu pietre. El a trebuit să ia avionul pentru a-și continua traseul”, a mai punctat prietena lui Bogdan Marcu.

Aventurile lui Bogdan Marcu în Africa pot fi urmărite pe Facebook sau pe bikeinafrica.com.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: