Evenimentul Zilei > International > Tanzania: 20 de oameni au murit pentru că au vrut să fie unși cu „ulei sfânt”
Tanzania: 20 de oameni au murit pentru că au vrut să fie unși cu „ulei sfânt”

Tanzania: 20 de oameni au murit pentru că au vrut să fie unși cu „ulei sfânt”

Mii de oameni au fost prinși într-o busculadă, în timpul unei slujbe a unei biserici din orașul Moshi, lângă Muntele Kilimanjaro.

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și mai mult de 10 rănite, în timpul unei slujbe în nordul Tanzaniei, într-un orășel numit Moshi. Tragedia s-a întâmplat sâmbătă, în timp ce mii de persoane luau parte la o ceremonie ținută de Boniface Mwamposa, un predicator foarte popular, care-și spunea „Apostolul”.

Mii de oameni s-au repezit să fie unși cu „ulei sfânt”, pe care Mwamposa l-a scurs pe pământ. Potrivit martorilor și oficialilor, oamenii credeau că „uleiul sfânt” are proprietăți magice, ajutându-i să fie sănătoși și să aibă parte de prosperitate.

Conform reuters.com, predicatorul a încercat să fugă, dar a fost prins. „Mwamposa a fost arestat în Dar es Salaam (capitala Tanzaniei, n.e.) și va fi tras la răspundere pentru această tragedie”, a declarat ministrul afacerilor interne, George Simbachawene.

Potrivit ministrului, busculada s-a creat după ce pastorul i-a sfătuit pe  credincioși, în număr de aproximativ 10.000, să se grăbească deodată într-o parte a stadionului pentru a fi unși.

„Incidentul a avut loc noaptea și au fost multe persoane, așa că există posibilitatea să existe mai multe victime. Încă evaluăm situația ”, a declarat comisarul orașului Moshi, Kippi Warioba, pentru reuters.com.

În ultimii ani, Tanzania a înregistrat o creștere a numărului de pastori de „evanghelii de prosperitate”, care promit să scoată oamenii din sărăcie și să facă ceea ce ei numesc vindecări miraculoase.

Mii de oameni se adună la bisericile penticostale, a căror sursă principală de venit este „zeciuiala” din veniturile credincioșilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.