Șoferul care a lovit șase copii pe o trecere de pietoni, condamnat la 13 ani de închisoare

Șoferul care a lovit șase copii pe o trecere de pietoni, condamnat la 13 ani de închisoare Sursa foto: dreamstime.com

Tânărul din Aninoasa care, în urmă cu doi ani, a lovit cu maşina şase copii pe o trecere de pietoni din Petroşani și-a primit pedeapsa de la Tribunalul Hunedoara.

Tânărul care a condus fără permis și băut a primit 13 ani și 10 luni de închisoare. Magistrații de la Tribunalul Hunedoara îl consideră vinovat pentru omor, având în vedere că accidentul s-a soldat cu un deces. Daunele pe care trebuie să le achite victimelor, prin compania de asigurări, sunt imense: 695.000 de euro.

Tânărul care a omorât un copil pe trecerea de pietoni, condamnat la 13 ani de închisoare

Condamnat

Sursă foto: Dreamstime.com

La momentul tragediei, tânărul originar din Aninoasa avea 19 ani. Tribunalul Hunedoara a decis că este vinovat de omor, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Acesastă pedeapsă nu este definitivă, decizia instanței poate fi contestată în apel într-un termen de 10 zile de la comunicare, potrivit Agerpres.

În urma accidentului, șase copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani au fost accidentaţi grav, în seara zilei de 21 decembrie 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şoferul de 19 ani, din Aninoasa, ar fi urcat băut şi fără permis de conducere la volan și a fugit apoi de la locul faptei.

Trei dintre copiii accidentaţi au fost transportaţi ulterior la un spital din Timişoara şi ceilalţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, a murit a doua zi, la Terapie Intensivă, menționează sursa amintită.

Legea „Anastasia” nu mai permite pedepse cu suspendare pentru șoferii drogați sau băuți

O româncă din diaspora, performanță într-o breaslă a bărbaților. Meseria pe care și-a ales-o

Sursă foto: arhivă EVZ

Pedepsele pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a a unor substanțe interzise nu mai pot fi  aplicate  cu suspendare, ci este prevăzută pedeapsă cu executare, pentru „concurs de infracțiuni”.

Legea  a fost numită generic „Anastasia”   în memoria fetiţei de patru ani care a fost ucisă, pe 1 iunie 2022, în faţa casei, de către o femeie care conducea fără să dețină permis.  A intrat în vigoare în vara anului 2023. Ucigașa Anastasiei a fost trimisă în judecată pentru „conducerea unui autovehicul fără permis”, nu și pentru ucidere din culpă. La vremea respectivă, procurorii au considerat „că accidentul rutier nu ar fi putut evitat, nici dacă ar fi deținut permis de conducere”(n.r. micuța Anastasia se juca pe stradă, când a fost spulberată de autoturismul condus de femeia care nu deținea legal permis de conducere).