Presupusul incident în care a fost implicată o tânără de 13 ani cu cetăţenie rusă, care locuieşte în Germania, a dus la înăsprirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi Germania. Berlinul a acuzat Moscova că exploatează cazul tinerei din motive de propagandă, în timp ce procurorii germani anunţau că povestea tinerei nu este adevărată. 

Părinţii tinerei, denumită Lisa în presa germană, au declarat-o dispărută pe 11 ianuare. Ea a apărut o zi mai târziu cu răni pe faţă şi a spus părinţilor că a fost răpită de un grup de refugiaţi, relatează The Independent.

Incidentul a fost investigat de poliţia germană care au spus că datele de pe telefonul mobil nu susţin acuzaţiile fetei şi că nu există nicio dovadă că aceasta ar fi fost victima abuzurilor sexuale. Media susţine că fetiţa are numeroase probleme cu şcoala şi că locuieşte cu iubitul ei de 19 ani.

Însă aceste dovezi nu au fost suficiente pentru oficialii ruşi, care au criticat modalitatea poliţiei de la gestiona acest caz şi au acuzat Germania că vrea să “scape de probleme”.

Oficialii germani au mers mai departe, însă atunci când a fost interogată de specialişti, tânăra a recunoscut imediat că povestea violului nu este adevărată, a declarat purtătorul de cuvânt al procurorului de stat, Martin Steltner.

Mama tinerei a declarat, duminică, pentru revista germană Der Spiegel că fiica ei primeşte tratamet pentru probleme de sănătate mintală şi că este într-o situaţie dificilă.