Tânărul, fiul unei grefiere de la Judecătoria Iași, aducea puternicul și scumpul drog de la București pentru a-l plasa pe piața din Iași, conform unor surse judiciare. Acesta se afla sub influența drogurilor când a fost oprit de poliția care a observat a observat mersul sinuos al autoturismului şi l-a tras pe dreapta. 

În dimineaţa zilei de 6 aprilie, un poliţist de la Serviciul Rutier Iaşi avea să aibă o surpriză imensă, după ce a tras pe dreapta în localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, un autoturism Opel Astra de culoare albă, cu numărul de înmatriculare IS 61 ELA, în care se aflau patru tineri.

Poliţistul l-a identificat pe şofer, acesta fiind Ciprian Crîşmăriuc, de 31 de ani, cu domiciliul în Dancu, comuna Holboca. Omul legii a observat însă că şoferul avea un comportament ciudat, şi, suspectând că este drogat, l-a transportat la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, unde a dat probe de sânge şi urină.

Ulterior, analizele au arătat că şoferul era drogat, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru conducere sub influenţa drogurilor, adică heroină. Suspiciunea că este drogat a venit însă după alt episod.

În autoturismul condus de către Crîşmăriuc se mai aflau Răzvan Petrică Acsinte, de 21 de ani, şi David Lucian Dumitraşcu, acesta din urmă fiind fiul unei grefiere de la Judecătoria Iaşi.

În urma percheziţiei corporale, în gluga hainei lui Dumitraşcu au fost găsite nu mai puţin de 255 de doze cu heroină, drog de mare risc, condiderat că dă dependenţă chiar de la primele doze, şi care pe piaţă, funcţie de calitate, poate ajunge şi la 150 de euro doza. Anchetatorii au stabilit că dozele cu heroină urmau să fie comercializate în municipiul Iaşi.

În urma audierilor, poliţiştii au ajuns la concluzia că tinerii tocmai aduseseră drogurile de la Bucureşti, iar pe drum au „încercat marfa“, din punct de vedere calitativ, iar poliţiştii de la rutieră i-au depistat după ce au observat traseul sinuos al autoturismului Opel condus de către Crîşmăriuc.

Avocatul lui Dumitraş­cu a făcut însă recurs, iar judecătorii Curţii de Apel Iaşi au desfiinţat în întregime decizia judecătorilor de la Tribunalul Iaşi.

Prima decizie preve­dea „dispune arestarea preventivă a inculpatului Dumitraşcu David Lucian, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07 aprilie şi până la data de 6 mai, inclusiv“, se arată în decizie.
După numai două zile, însă, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au desfiinţat integral hotărârea şi l-au trimis pe fiul grefierei în arest la domiciliu.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Dumitra­şcu David Lucian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, împotriva încheierii penale nr. 55/JDL/07.04.2019, pronunţată de Tribunalul Iaşi, pe care o desfiinţează integral. Faţă de inculpatul Dumitraşcu David Lucian, se impune arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 12 aprilie până la data de 11 mai, inculsiv“, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi, infrmează publika.md.

Decizia instanței este ușor bizară și poate avea legătură cu faptul că mama tânărului lucrează în subordinea celor care au luat decizia. Fiindcă în majoritatea cazurilor cei care sunt prinși comercializând droguri primesc, fără excepție aproape, multe zile de arest. 

 

Te-ar putea interesa și: