Evenimentul Zilei > International > Taiwanul se pregătește pentru invazia Chinei
Taiwanul se pregătește pentru invazia Chinei

Taiwanul se pregătește pentru invazia Chinei

Potrivit cotidianului South China Morning Post , China ar intenționa să organizeze manevre navale și amfibie majore în luna august , în zona insulelor Pratas, administrate de Taiwan.

„Un grup aeronaval va traversa Insulele Pratas spre locul de exerciții, la sud-est de Taiwan, în marea Filipinelor”, a declarat o sursă militară chineză pentru publicația citată, în mai, confirmând informația avansată anterior de Kyodo News.

Oricare va fi situația și după ce a pus la îndoială statutul pe care Hong Kong l-a obținut în virtutea retrocedării sale către China de Marea Britanie,  în 1997, Beijingul nu face niciun secret al intențiilor sale cu privire la Taiwan, considerată ca „provincie rebelă”.

Iar declarațiile belicoase ale Chinei se acumulează, una dintre cele mai recente fiind cea a generalului Li Zuocheng, șeful departamentului de stast-major interarme și membru al Comisiei Militare Centrale.

„Dacă posibilitatea reîntregirii pașnice eșuează, Armata Populară de Eliberare va lua, împreună cu întreaga țară – inclusiv cuoamenii din Taiwan – toate măsurile necesare pentru a rupe cu hotărâre orice conspirație sau acțiune separatist”, a avertizat generalul chinez, luna trecută.

Însă Beijingul își potrivește  cuvintele cu fapte, cu trimiterea, în ultimele luni, cu o frecvență fără precedent a bombardierelor și a avioanelor de luptă în de apărare aeriană din Taiwan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: