Sute de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Zonele afectate

Sute de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Zonele afectate Apă caldă. Sursa: Arhiva EVZ

Sute de blocuri din București rămân în următoarele zile fără apă caldă, ca urmare a unui lucrări de înlocuire și reparații a conductelor, conform unui anunț făcut de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A.

Sunt vizate blocuri din Sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei. Conform declarațiilor companiei, lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice situate în următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piața Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanți, Calea Floreasca și strada Nicolae Caramfil, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00.

Bucureștenii rămân fără apă caldă pentru următoarele zile

Se vor efectua următoarele lucrări pe:

  • Reţeaua termică primară, conductă Dn 500mm, în zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareşal Averescu şi Turda din Sectorul 1.

„Se vor executa lucrări de reparaţii a unei avarii, precum şi cele de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai 2024, ora 23.00”, a transmis compania.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Reţeaua termică primară, conductă Dn200 mm, în zona străzii Teiul Doamnei din Sectorul 2.

„Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1980, această porţiune de reţea termică primară având aproape 44 de ani de funcţionare”, a mai anunţat Termoenergetica.

Rețeaua de termoficare.

Rețeaua de termoficare.Sursa foto: Arhiva EVZ

Locuitorii din Sectoarul 3, afectați și ei

Se fac reparații și pe conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3, unde lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru şapte blocuri până în data de 31 mai 2024, ora 23.00.

Compania precizează că porţiunea de reţea a fost pusă în funcţiune în 1968, această conductă având peste 56 de ani de funcţionare.

De asemenea, e vizată și conducta Dn 800mm, în zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6, unde lucrările de înlocuire a conductelor de agent termic primar impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru aproximativ 50 blocuri din acest sector, până în data de 23 mai 2024.

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 2002, această porţiune de reţea având peste 22 de ani de funcţionare.

Reparații sunt și pe reţeaua termică primară, conductă Dn 1000mm, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6, acolo unde se vor executa lucrări de reparaţie a unei avarii pe o conductă cu o vechime de peste 60 ani.

Termoenergetica

Termoenergetica. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fără apă caldă și în Sectorul 6

Se desfășoară lucrări și la Conducta DN 600mm, în zona Căii Giulești din Sectorul 6. Aceste lucrări de reparație, care implică înlocuirea unei secțiuni de conductă, vor necesita oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă în aproximativ 50 de blocuri, până pe 23 mai 2024, ora 23:00.

Conducta a fost pusă în funcțiune în anul 2002, având o vechime de peste 20 de ani.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, anunţă Termoenergetica.