Bucureștenii, din nou fără apă caldă. Zonele cele mai afectate

Bucureștenii, din nou fără apă caldă. Zonele cele mai afectate Bacteriile ascunse din capul de duș / Sursă foto: Arhiva EVZ

Compania Termoenergetica a anunțat că sunt mai multe avarii la sistemul de termoficare. Astfel, aproape 1000 de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Reparațiile vor dura până vineri, 19 aprilie, estimează compania Termnergetica.

Bucureștenii, din nou fără apă caldă. Cele mai afectate zone

Conductă

Sursă foto: Facebook/Termoenergetica

Astfel, din cauza unor lucrări de modernizare a conductelor de termoficare nu au apă caldă 933 de blocuri din București. Cei mai afectați sunt locatarii din Sectoroarele  2 și 3, conform datelor transmise de Termoenergetica.

  • 72 de blocuri din Sectorul 1
  • 341 de blocuri din Sectorul 2
  • 246 de blocuri în Sectorul 3
  • 9 blocuri în Sectorul 4
  • 194 de blocuri în Sectorul 5
  • 71 de blocuri în Sectorul 6.

Echipele companiei de termoficare lucrează pentru remedierea deficiențelor, însă, termenul pentru reaimentarea cu apă caldă(n.r. 19 aprilie) este doar estimat, ceea ce înseamnă că reparațiile pot dura mai puțin/mai mult.

„Echipele Companiei Municipale Termoenergetica București S.A. lucrează în regim continuu pentru finalizarea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor. Vă comunicăm că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici – SCADA deține date (informații transmise în timp real dispeceratelor de sector) pentru un număr de 836 din totalul celor 1027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) S.A. Pentru punctele termice nemonitorizate SCADA (191) personalul CMTEB se deplasează periodic în teren în vederea efectuării verificărilor”, a transmis Termoenergetica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducte vechi, de peste 40 de ani

conducte 2

Sursă foto: Termoenergetica

Echipele companiei Termoenergetica fac lucrări de reparații la conducta Magistală 1 Sud, cu diametrul de 800mm, ce se află pe Strada Vulcanei, în Sectorul 2 al Capitalei. Termenul estimat pentru finalizarea acestor lucrări este 17 aprilie 2024, se arată pe pagina de Facebook C.M. Termoenergetica București.

Rețeaua de termoficare din zonă a fost dată în folosință  în anul 1984, având peste 40 de ani de utilizare.  De asemenea, se lucrează pentru montarea unui provizorat necesar înlocuirii unei lungimi de aproximativ 450 de metri de canal conductă Magistrala 2 Sud, cu diametrul de 600/700mm, în cadrul șantierului POIM - Lotul 1 - Obiectivul 4, în intersecția Șoselelor Mihai Bravu cu Iancului, din Sectorul 2 București.