Evenimentul Zilei > International > Susținătorii lui Donald Trump au protestat în fața sediului FBI
Susținătorii lui Donald Trump au protestat în fața sediului FBI

Susținătorii lui Donald Trump au protestat în fața sediului FBI

Susținătorii înarmați ai fostului președinte Donald Trump au protestat în fața biroului FBI din Phoenix, Arizona. Protestul, care a avut loc sâmbătă dimineața, a fost făcut în urma percheziției agenției FBI asupra proprietății lui Trump.

CNN a raportat că susținătorii lui Trump dețineau arme. Un protestatar a spus că au fost acolo pentru a protesta împotriva „percheziției ilegale” la proprietatea din Florida. Fox 10 Phoenix a raportat că o persoană a fluturat un steag, iar altele au ținut pancarte pe care scria „onorează-ți jurământul” și „Abolește FBI”.

Proteste împotriva FBI

Unii republicani, printre care reprezentantul Georgiei, Marjorie Taylor Greene și reprezentantul Carolina de Sud, Jeff Duncan, au cerut desființarea FBI-ului după ce mandatul de percheziție a fost executat în această săptămână. Vineri, mandatul folosit pentru percheziție a fost desigilat. Această decizie a venit după ce Departamentul de Justiție și Trump au spus că ar trebui făcut public.

Mandatul spunea că FBI-ul a confiscat 11 seturi de documente clasificate, inclusiv unele marcate ca fiind extrem de secrete, și au dezvăluit că Departamentul de Justiție investighează dacă Trump a încălcat legile federale.

Amenințări la adresa FBI-ului

Un purtător de cuvânt al FBI a declarat că protestul de la Phoenix, la care au participat aproximativ 25 de persoane, a fost legal. Protestatarii nu au intrat în sediul FBI. Cu toate acestea, FBI este atent la toate amenințările aduse personalului și sediului său.

Un buletin de informații emis de FBI și Departamentul de Securitate Internă a avertizat cu privire la „amenințări violente” în zilele și săptămânile următoare, a informat CNN. Joi, un bărbat înarmat a fost ucis după ce a încercat să intre într-un birou FBI din Cincinnati, Ohio, potrivit Business Insider.