Întrunită miercuri, 21 octombrie 2020, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat mai multe decizii, una dintre ele fiind și cea care îl vizează pe Dan Petrescu.

Antrenorul a primit și o amendă usturătoare

Antrenorul echipei CFR Cluj a primit o suspendare de două jocuri şi o amendă de 4.500 de lei, după ce a fost eliminat la meciul cu FC Botoşani (2-1), din etapa a 7-a.

„În baza art. 53.1 şi 2 din RD, se sancţionează antrenorul Dan Petrescu (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru două jocuri şi i se aplică o penalitate de 360 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează antrenorul Dan Petrescu cu suspendare pentru două jocuri şi i se aplică o penalitate de 4.500 lei; În baza art. 45.a din RD, se va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendarea pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 4.500 lei”, se arată în comunicatul postat pe site-ul LPF.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în meciul cu FC Botoșani?

Incidentul s-a întâmplat în meciul CFR Cluj – FC Botoșani 2-1. Dan Petrescu (52 de ani) nu a prins pe teren finalul partidei. Tehnicianul campioanei a fost eliminat, după ce a făcut o adevărată criză de nervi, când scorul era 1-1.

Momentul care a culminat și care a dus la eliminarea antrenorului s-a petrecut în minutul 66, la faza în care Vinicius a marcat cu capul, dar arbitrul Sebastian Colțescu a dictat fault în atac la Denis Ciobotariu.

Petrescu a făcut o criză de nervi după această fază, care nu s-a văzut la TV. „Bursucul” i-a reproșat arbitrului că face o mare eroare, pentru că golul a fost regulamentar.

Colțescu n-a mai acceptat reproșurile antrenorului și a decis să-i acorde acestuia cartonașul galben.

Cum mai avea unul, primit încă din minutul 36, Petrescu a primit „roșu” și a fost nevoit să urce în tribune. De altfel, și la finalul partidei Dan Petrescu a fost nervos și l-a trimis la întâlnirea cu reprezentanții mass-media pe „secundul” Costin Curelea, scrie Botosaneanul.