Evenimentul Zilei > Actualitate > Surse. Cine e favorit să îl înlocuiască pe George Maior în SUA
Surse. Cine e favorit să îl înlocuiască pe George Maior în SUA

Surse. Cine e favorit să îl înlocuiască pe George Maior în SUA

Cine l-ar putea înlocui pe George Maior, ambasador al României în SUA, după ce a fost rechemat în țară de către Klaus Ioahnnis.

Cine l-ar putea înlocui pe George Maior în postul său de ambasador al României în SUA? Acesta a fost rechemat din post de președinte.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de rechemare din post a doi dintre cei mai importanți ambasadori ai țării.

Șeful statului a rechemat din funcţie mai mulţi ambasadori români. Cap de listă sunt evident ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, şi nu în ultimul rând, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Cine l-ar putea înlocui pe George Maior în postul de ambasador SUA?

Potrivit comunicatului transmis luni de către Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare a 23 de ambasadori români.

După ce a fost rechemat din postul de ambasador SUA au apărut mai multe ipoteze.

Una dintre ele o ilustrează chiar pe Ana Birchall ocupând poziția de ambasador al României în SUA.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, ar putea ajunge pe această poziție. Ea deține mai multe proprietăți în SUA, iar soțul ei, Martyn Birchall este un puternic om de afaceri din Marea Britanie.

Ce avere are Ana Birchall?

Ana Birchall, ministrul revocat al Justiției, are o avere destul de mare.

Împreună cu soțul eu Martyn, afacerist din marea Britanie, ea deține 4 vile. Două se află în România, dar celelalte două sunt în SUA.

În Capitală dețin un imobil de 50 de mp. Tot în Capitală a mai dobândit în anul 2004 un imobil cu o suprafață de 305 mp.

Anna Birchall a mai deținut și o mașină, un Volvo XC90 achiziționat în anul 2016. În prezent, mașina nu se mai află în circulație și a fost radiată în urma unui accident rutier din 2019.

Valoarea bijuteriilor sale ajunge la 54.000 de euro. Aceasta are și câteva investiții în lingouri de aur, dar valoarea lor nu este precizată.

Aceasta are 13 conturi bancare deschise la diferite bănci atât din România, cât și din străinătate.

Venitul ei ca deputat în parlamentul României a fost în anul 2020 de 127.241 RON (NET). Soțul ei, Martyn Birchall a încasat în anul 2020 de la firma Pestforce SRL suma de 180.000 de dolari.

Din închirierea celor două imobile din SUA, soții Birchall au încasat în 2020 suma de 46.662 de dolari, se arată în declarația de avere a fostului ministru.