Iohannis, bugetarul cu cel mai mare salariu. Cîțu propune schimbări în sistemul public

Iohannis, bugetarul cu cel mai mare salariu. Cîțu propune schimbări în sistemul public

Președintele României va fi bugetarul care va avea cel mai mare salariu din România, conform viitoarei legi a salarizării din sistemul public, a declarat premierul Florin Cîțu.

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi bugetarul cu cel mai mare salariu. Acest principiu va sta la baza viitoarei legi a salarizării în sistemul bugetar. Premierul Florin Cîțu a declarat că prin noua lege a salarizării, șeful statului va beneficia de cel mai mare venit din sectorul bugetar. Cîțu a mai declarat că salariile vor fi acordate în funcție de perfomanța funcționarilor.

„Obiectivul meu nu este acela de a elimina ceva, este acela de a reaşeza modul în care veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură directă între performanţă şi venituri. În acelaşi timp avem şi câteva alte principii. Unul care a fost enunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba de salariul preşedintelui. Să fie cel mai mare în sectorul bugetar”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele României, bugetarul cu cel mai mare salariu

Premierul a precizat că de fiecare dată, legiuitorii au încălcat acest principiu și au dat tot felul de excepții. Astfel s-a ajuns ca anumiți lucrători bugetari să aibă un salariu mai mare decât al șefului statului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De aici au fost tot felul de excepţii date. Vrem să corectăm aceste excepţii. Noua lege a salarizării unitare vrea să facă această modernizare”, a spus premierul Florin Cîțu.

Ce schimbări se propun în sistemul bugetar

Florin Cîţu a declarat că persoanele cu funcții de conducere în administrația publică ar trebui să dețină maxim două mandate. El a precizat că va propune coaliției o măsură de acest fel. Astfel, fiecare șef din administrație va fi evaluat la fiecare trei ani și nu va putea rămâne în funcție mai mult de șase ani.

„Voi propune coaliţiei, luni, ca posturile de conducere să fie cu mandat în administraţia publică, cu evaluare la trei ani. Să ai maxim două mandate, după care trebuie să te mişti în cadrul administraţiei. Asta înseamnă un corp de funcţionari publici aşa cum se face în toate ţările dezvoltate şi cum noi încă nu avem”, a mai spus premierul.