Preşedintele SUA, Donald Trump candidează pentru un nou mandat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. El a anunţat miercuri că ia în calcul să susţină discursul de acceptare a nominalizării republicane la Casa Albă.

Prin decizia președintelui se întrerupe o tradiție. Practic, în SUA, preşedinţii care candidează pentru un al doilea mandat trebuie să separe activităţile lor oficiale, finanţate din fonduri de stat, de activitatea lor de candidat. Pronunţarea discursului de oficializare a candidaturii în alegeri la Casă Albă al lui Donald Trump riscă să schimbe această tradiție.

„Ne gândim să o facem de la Casa Albă”

Miliardarul republican foloseşte tribuna prezidenţială pentru a-şi ataca rivalul democrat Joe Biden. El a prezentat avantajele logistice ale unei astfel de opţiuni.

„Reflectăm la asta. Ne gândim să o facem de la Casă Albă. Aceasta este cea mai simplă opţiune. Ar fi de departe cea mai ieftină pentru ţară”, a explicat el.

Miting anulat din cauza epidemiei de coronavirus

„O voi face probabil direct de la Casă Albă”, a adăugat preşedintele american. El a menţionat că ar fi cel mai uşor din punct de vedere al securităţii.

„Dacă din anumite motive cineva are o problemă cu asta, aş putea merge în altă parte”, a mai declarat el. Președintele SUA a mai precizat că nu există încă o decizie definitivă în acest sens. El a spus că operaţiunea prezintă unele dificultăţi, dar nu a dat detalii.

Iniţial, Donald Trump urma să-şi oficializeze candidatura din partea Partidului Republican în cadrul unui mare miting la Charlotte. Mitingul trebuia să aibă loc în Carolina de Sud, la 27 august.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Donald Trump a fost nevoit să renunţe la acest eveniment care marca debutul oficial al campaniei electorale. El a renunțat şi la o tentativă de a muta convenţia republicană în Florida.

Epidemia de coronavirus a provocat 156.000 decese în SUA. Epidemia a bulversat în totalitate campania electorală, nefiind posibilă organizarea vreunui miting electoral. Democraţii se pregătesc pentru o convenţie cvasivirtuală din 17 până în 20 august în Milwaukee, Wisconsin, potrivit agerpres.ro.