Evenimentul ZileiInternationalSurpriză la Bruxelles! „O prietenă a românilor” preia șefia Parlamentului European

Surpriză la Bruxelles! „O prietenă a românilor” preia șefia Parlamentului European

Surpriză la Bruxelles! „O prietenă a românilor” preia șefia Parlamentului European
Parlamentul European are un nou președinte. Europarlamentara naționalistă Roberta Metsola, în vârstă de 42 de ani, a fost aleasă în funcția de conducere a instituției, după ce fostul lider David Sassoli a încetat din viață la vârsta de 65 de ani, în urmă cu circa o săptămână. Roberta Metsola a marcat, astfel, o a doua victorie răsunătoare la Bruxelles.

Reprezentanții Parlamentului European și-au ales noua șefă. Anunțul a fost făcut marți, 18 ianuarie, de deputatul european Siegfried Mureșan (PNL / PPE), vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European.

„Prietena românilor” preia șefia Parlamentului European

„Roberta Metsola, candidata noastră, a Grupului PPE, tocmai a fost aleasă președintă a Parlamentului European încă din primul tur, cu o largă majoritate: 458 voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News
sursă: Facebook/ Roberta Metsola

Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Roberta cunoaște foarte bine situația din România, este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră.

Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieșit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanței 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independența justiției.

La dezbaterile privind justiția și statul de drept din România pe care le-am avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă și a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept.

Cine este europarlamentara naționalistă Roberta Metsola

«România este Europa și Europa este România. Corupția este antiteza Uniunii Europene.», declara Roberta Metsola în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în fața ministrului Justiției de atunci, Tudorel Toader.

Alegerea Robertei Metsola ca președintă a Parlamentului European este o garanție că Parlamentul va continua lupta pentru apărarea statului de drept și a justiției peste tot în Uniunea Europeană.

Sunt convins că va reprezenta cu demnitate și determinare Parlamentul și că va fi în continuare o prietenă a României”, a transmis deputatul european Siegfried Mureșan, într-un comunicat de presă.

Este a doua victorie obținută de Roberta Metsola, care a fost aleasă în luna noiembrie 2021 de colegii săi din Grupul Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta drept singurul candidat pentru alegerile pentru funcția de președinte al Parlamentului European.

Roberta Metsola a câștigat competiția împotriva eurodeputatului austriac Othmar Karas și a eurodeputatei olandeze Esther de Lange.


Accesează: