Se schimba complet modul în care folosim internetul. Ce pregătește Parlamentul European

Se schimba complet modul în care folosim internetul. Ce pregătește Parlamentul European Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pe masa Parlamentului European se află în lucru un proiect legislativ care va schimba complet modul în care folosim internetul. Astfel, proprietarii de site-uri nu vor mai putea rămâne anonimi, iar serviciile publice vor fi obligatoriu digitalizate.

Mai mult, va fi creată o piață unică digitală care va înlătura barierele naționale din calea tranzacțiilor care se desfășoară online.

Reglementare importantă de piața digitală

Conform proiectului legislativ, se va îmbunătăți accesul la informații, va crește eficiența prin costuri mai reduse ale tranzacțiilor și va aduce noi modele de afaceri.

„Atunci când această lege va fi aprobată de Parlamentul European va fi o reglementare foarte importantă care va crea o piață digitală corectă și la fel de competitivă ca și piața analogică. Nu există niciun motiv pentru a nu avea reguli pe piața digitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea am făcut a fost să dăm oportunități legale cu cele ale marilor companii, cum sunt Amazon, Facebook sau Google, și companiilor mici, start-up-urilor, întreprinderilor mici și mijlocii, pentru ca acestea să poată avea acces la piață și, de asemenea, să dăm cumpărătorului posibilitatea de a alege ce vrea.

Este ceva foarte important și se bazează cel mai mult pe ideea de transparență, pe ideea de interoperabilitate și pe acela de a alege managementul datelor. Datele sunt mereu la baza acestei probleme", a spus Carlos Zorrinho, europarlamentar Portugalia, la Antena3.

„Transformarea digitală este o mare oportunitate pentru România"

La rândul său, europarlamentarul Dragos Pâslaru  consideră că „transformarea digitală este o mare oportunitate pentru România".

Transformarea digitală este o prioritate majoră pentru Uniunea Europeană, pentru români, pentru România e o mare oportunitate, pentru că noi avem deja un miez bun de dezvoltare pe industria digitală și avem în același timp destul de mulți cetățeni români care circulă în Uniunea Europeană, fie pentru că sunt în căutarea unui loc de muncă, fie pentru educație, fie din alte perspective, chiar și turistice.

Ceea ce este important este că prin setarea unui cadru de identitate digitală, și asta s-ar traduce în existența unui portofel electronic în care să poți să ai informațiile de bază cu privire la identificare și poate și alte lucruri necesare ca atribute pentru a lucra în străinătate sau pentru a fi parte în procese educaționale, toate lucrurile acestea ar facilita foarte mult interacțiunea", a spus Pâslaru.