Evenimentul ZileiPoliticaSurpriză în scandalul Dianei Șoșoacă. Un vechi prieten îi sare în ajutor senatoarei: „De parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva…”

Surpriză în scandalul Dianei Șoșoacă. Un vechi prieten îi sare în ajutor senatoarei: „De parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva…”

Surpriză în scandalul Dianei Șoșoacă. Un vechi prieten îi sare în ajutor senatoarei: „De parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva…”
Un lider politic intervine în conflictul dintre Diana Șoșoacă, fostă senatoare AUR, și jurnalista de renume Lucia Goracci. Reacția politicianului a luat prin surprindere, acesta sugerând că scandalul care s-a transpus la nivel de state internaționale nu ar fi de o gravitate semnificativă. „De parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva...”, s-a exprimat politicianul.

Co-președintele AUR George Simion sare în ajutorul Dianei Șoșoacă. Chiar dacă senatoarea a fost unul dintre liderii vizibili ai AUR, remarcându-se încă de la intrarea în Parlamentul României, relația dintre cei doi politicieni s-a fisurat de-a lungul timpului. George Simion a precizat în studioul EVZ Play că la Senat aveau loc conflicte „de fiecare dată”.

George Simion intervine în scandal Dianei Șoșoacă

„Îi spuneam: Vino încoa’ și ascultă. Diana are un temperament vulcanic, îi este greu să se înțeleagă cu alții pe termen lung. Dar este o voce, este o luptătoare. S-a certat cu cei de la Senat. În ziua aceea i-am zis să vină la mine să discutăm. A rezultat acea ieșire din grupul parlamentar”, spunea George Simion la acea vreme.

Fostul coleg al senatoarei a mai precizat că, în opinia sa, controversata politiciană face parte din categoria oamenilor kamikaze. „E bine că în sistemul ăsta există și oameni ca ea. Diana, din păcate, nu poate să intre într-un grup”, a spus co-președintele AUR pentru EVZ.

Însă, parcă pe neașteptate, George Simion vine în sprijinul Dianei Șoșoacă, acuzată de „sechestrarea și răpirea” echipei de jurnaliști de la postul de televiziune italian Rai Uno.

„Mi se pare suspect… De parcă s-a întâmplat vreo crimă…”

Co-președintele AUR acuză „imixtiuni” la nivelul unor instituții de stat și sugerează că autoritățile ar fi acționat exagerat, oferit drept exemplu cazuri de trafic de carne vie, în care organele abilitate nu au intervenit la fel de prompt.

„Mi se pare suspect felul în care instituţii ale statului român aleg să acţioneze de parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva. Vineri s-a întâmplat incidentul ăsta, deja sâmbătă aduceri la Parchet. Ne aducem aminte de cazuri de trafic de carne vie, cazul de la Caracal, vedem că instituţiile statului român nu au fost atât de prompte.

Dar vedem, când intervine o ambasadă, când se dă telefon la prim-ministru, că există imixtiuni în actul de justiţie. O imixtiune gravă s-a întâmplat şi ieri, când Ambasada SUA a criticat o decizie a CSM-ului. Lucruri de genul acesta n-ar trebui să aibă loc.

Şi am văzut şi o altă ambasadă – Ambasada Franţei -, care poate fi acuzată lejer de trafic de influenţă. În acest sens, ministrul Energiei a spus, cu subiect şi predicat, că există elementele unui trafic de influenţă la Ambasada Franţei, care a cerut o întrevedere cu Virgil Popescu”, a declarat George Simion la Parlament, miercuri, întrebat fiind cum comentează conflictul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista Lucia Goracci.


Accesează: