Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză de proporţii! Reducerea restricţiilor, deşi pericolul n-a trecut
Surpriză de proporţii!  Reducerea restricţiilor, deşi pericolul n-a trecut

Surpriză de proporţii! Reducerea restricţiilor, deşi pericolul n-a trecut

Guvernul a anunţat că „Va trebui să dăm mai multă libertate de mişcare cetăţenilor”. Aşadar, din 4 mai liber la jogging şi sporturi  individuale, chiar şi departe de casă. Vor fi permise!

Sport în aer liber şi jogging departe de casă: în acest sens va veni de luni 4 mai o hotărâre de guvern, atunci când vor expira măsurile restrictive ale premierului Giuseppe Conte. Ideea executivului va privi posibilitatea îndepărtării oamenilor de propria casă „cât va fi necesar, dar numai singuri” pentru a desfăşura activităţi fizice.

Cum va fi de 1 mai

O confirmare a venit de la viceministrul Pierpaolo Sileri: „Va trebui să dăm mai multă libertate de mişcare cetăţenilor, aceasta e o soluţie posibilă ţinând cont de simţul responsabilităţii cetăţenilor”. Ministrul adjunct al Sănătăţii a evaluat pozitiv norma aceasta aplicată de prefectul Luca Zaia, „fiindcă ţine cont de exigenţele cetăţenilor, iar controalele ce se vor efectua vor putea evita abuzurile”. Acelaşi prefect al regiunii Veneto a dat o hotărâre privind sărbătorirea zilei de 25 aprilie (eliberarea în 1945 a Italiei de nazişti) şi 1 mai, „exclusiv în grădina casei, cu grătare şi bună dispoziţie” şi doar pentru familia respectivă.

Redeschiderea parcurilor

Se discută de asemenea şi redeschiderea parcurilor şi locurilor de joacă pentru a mai înveseli copiii care cu mare greutate mai pot fi stăpâniţi închişi în case. Ministrul Sileri punctează totuşi obligativitatea purtării în continuare a măştilor în anumite circumstanţe pentru a evita contagierea. Oricum, italienii se bucură la aflarea oricărei veşti care-i poate scoate din starea actuală şi pe care n-au mai trăit-o nicioadată, relatează Il Giornale.