Evenimentul Zilei > Social > Cum vom putea cumpăra bradul de Crăciun şi cât va costa
Cum vom putea cumpăra bradul de Crăciun şi cât va costa

Cum vom putea cumpăra bradul de Crăciun şi cât va costa

Nu prea ştim ce ne aşteaptă de Crăciun, dar, după cum merg lucurile, s-ar putea să facem sărbătorile în case. Cu siguranță, bradul nu va lipsi, indiferent de preţ.

Pentru a bucura românii,  Romsilva a anunţat deja că vă scoate la vânzare aproape 43.000 de brazi şi molizi.

Chiar dacă mai avem peste o lună până la Crăciun, proprietarii pepinierelor private primesc deja comenzi on-line, cu livrare la domiciliu.

Clienţii au ocazia să îşi aleagă bradul dorit, prin intermediul unui apel video

Într-o pepinieră din Alba Iulia, proprietarii s-au gândit să-şi protejeze clienţii şi să se expună şi ei cât mai puţin.

Florin Mărginean, administrator firmă de specialitate: „Avem sprijinul tehnologiei şi putem beneficia de videocalluri. Le putem arăta şi cum sunt brazii, le putem arăta sortimentele, preţurile şi imediat ce clientul îşi alege bradul, imediat după ce clientul alege bradul preferat putem să îl livrăm noi acasă gratuit.”

Cât va costa în pandemie un brad de Crăciun

Primii brazi au fost deja antamaţi. Este vorba despre brazi argintii, care pot fi ulterior plantaţi. Costă cel puţin 350 de lei. Şi în Cluj, Ionel Halița are deja muşterii. Vânzările se anunţă mai bune ca niciodată.

Ionel Halița, proprietar pepinieră: „Niciodată nu am fost luaţi chiar aşa prin surprindere de comenzi, aşa de repede, sau cu aşa mult entuziasm. Ne fac comandă, iar noi o să mergem să le livrăm brazii la ei acasă. O să fim cu o maşină din care ei pot să îşi aleagă mai multe modele, mărimi sau care le este pe plac”.

În depozitele direcţiilor silvice din ţară vor fi zeci de mii de brazi şi de molizi

Dan Boariu, director Direcţia Silvică Alba: „Pomii de Crăciun vor fi duşi la sediile ocoalelor silvice şi la sediul direcţiei silvice Alba, de unde vor putea fi achiziţionaţi de populaţie începând din 10 decembrie”. În acest caz, preţurile variază între 15 şi 25 de lei pentru un molid. Anul trecut, însă, brazii costau în pieţe între 59 şi 2.000 de lei, informează stirileprotv.

În 2020, Crăciunul cade într-o zi de vineri, astfel că din cele doua zile libere legale acordate de stat doar una va pica în cele cinci zile lucrătoare. Pe de altă parte, imediat după ziua de Crăciun urmează weekend-ul, astfel că toată lumea se va bucura de 3 zile de repaus.