Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză! Cine este femeia care a importat peste 700 de tone de gunoaie
Surpriză! Cine este femeia care a importat peste 700 de tone de gunoaie

Surpriză! Cine este femeia care a importat peste 700 de tone de gunoaie

Oficialii de la Garda de Mediu Bihor vor să oblige autoritățile italiene să își ducă gunoiul menajer, înapoi, în peninsulă.

Informația descoperirii celor 700 de tone de gunoi menajer, importate din Italia, și găsite în două localități din Bihor, nu este nouă. Autoritățile vorbeau de ea acum trei ani dar au preferat să nu ia măsuri, decât acum.

În total, în cele două localități din Bihor au ajuns 38 de camioane încărcate cu gunoaie menajere. Acum, oficialii de la Garda de Mediu Bihor vorbesc despre faptul că vor să oblige oficialitățile din Italia să ducă gunoiul înapoi în peninsulă. Scandalul s-a amplificat acum, când gunoaiele au început să se descompună și să genereze un miros insuportabil pentru cei care locuiesc în Ineu și Vadu Crișului.

Garda de Mediu Bihor a anunțat că a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, o plângere penală prin care o fostă jurnalistă, Georgeta Trifa Solonca, este acuzată că a importat ilegal, gunoi menajer. Cele 700 de tone de gunoaie au fost importate din Italia, din zona Napoli, cele două firme implicate fiind acuzate că au legătura cu mafia care acționează în sudul Italiei.

Cine este importatorul

Potrivit unor informații publice, Georgeta Trifa era asociată într-o altă firmă, Ikosro SRL, înfiinţată în 2008 cu sediul în Oradea, cu trei italieni: Marraffa Giuseppe Antonio, Monna Gianni şi Caserta Antonio, care au fost anchetaţi pentru afaceri ilegale cu gunoaie în Italia. Marraffa şi Monna au fost condamnați în 2016, la pedepse de un an și două luni de închisoare. Tot cu cetăţeni italieni, Trifa era asociată şi într-o a treia firmă, Aeron Service, înfiinţată în 2012, prin care se importau anvelope uzate din Italia, fără a preciza destinaţia.

Potrivit unor informații publice, Georgeta Trifa a fost condamnată în 1997, la doi ani de închisoare pentru înșelăciune, sentința fiind pronunțată de Judecătoria Satu Mare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: