Suporterii români, sărbătoare și la Würzburg, după cea de la München. Foto&video

Suporterii români, sărbătoare și la Würzburg, după cea de la München. Foto&video

Suporterii sunt numiți „al 12-lea jucător” al oricărei echipe de fotbal. În meciul de debut al României la Euro 2024, disputat împotriva Ucrainei, aceștia au avut o atitudine admirabilă.

Fanii români au invadat Allianz Arena

Pe stadionul Allianz Arena din Munchen, cu o capacitate de 75.000 de spectatori, peste 30.000 (unele surse spun chiar peste 40.000 de spectatori) au fost suporteri români. O mare galbenă care a susținut zgomotos echipa țării noastre în meciul său de debut la Euro 2024.

Atmosfera extraordinară creată de al 12-lea jucător (cei 40.000 de români) a fost remarcată și de presa străină.

Tabloidul britanicThe Sun spunea că „A fost o atmosferă incredibilă în interiorul Allianz Arena din München. Asta s-a datorat în mare parte suporterilor români care și-au susținut zgomotos favoriții”. Ziariștii The Sun, vorbesc și despre intrarea unui suporter român mult prea entuziasmat pe teren, în timpul meciului, acesta fiind, parese cel mai grav incident de la partida România-Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot The Sun arăta într-un alt articol că „Fanii României „au luat-o razna” (în sensul bun al cuvântului, în acest caz, n.ed.) pe Allianz Arena, mulți susținându-și favoriții în picioare și rupându-și de bucurie tricourile. Un suporter a fost complet copleșit de moment și a izbucnit în lacrimi de bucurie”. Expresia folosită de ziariștii de la The Sun, dacă ar fi să o traducem mot-a-mot, este că „a fost inundat de lacrimi”, arătând prin aceste cuvinte intensitatea trăirilor de pe Allianz Arena.

O postare de pe Youtube arată, de asemenea, Marienplatz, principala piață a Munchen-ului invadată de fani români. De altfel, postarea se numea chiar „Romanian Fans take over Munich's Marienplatz” (Fanii români preiau controlul asupra Marienplatz din Munchen).

Iar unele website-uri vorbesc de „invazia galbenă” asupra Allianz Arena.

„Al 12-lea jucător”, surpriză pentru Națională și la Wurzburg

Naționala de fotbal a României a avut parte de o surpriză imensă și la Wurzburg, locul în care este cazată. Când au ajuns la hotelul aflat la circa 280 de kilometri de stadionul pe care au înregistrat frumoasa victorie cu 3-0 în fața Ucrainei, „tricolorii” au fost așteptați de sute de fani.

Manifestările de bucurie și iubire ale celui de-al 12-lea jucător, pentru jucătorii tricolori au depășit orice imaginație.

Ca semn de mulțumire pentru devotamentul lor, jucătorii și membrii staff-ului s-au fotografiat alături de cei prezenți la fața locului, continuând să sărbătoarească superba victorie în fața Ucrainei.

Succesul României din 17 iunie a fost a doua cea mai clară victorie obținută de vreo echipă la actuala ediție a Campionatului European, realizarea tricolorilor fiind depășită doar de reușita Germaniei, echipa gazdă care a surclasat cu Scoția cu 5-1. Reușita României a fost egalată de Spania care a demolat Croația, marcându-i toate cele trei goluri în prima repriză, prin Morata (29), Ruiz (32) și Carvajal (45+2).

Naționala pregătită de fostul mare internațional Serhiy Rebrov nu mai pierduse la trei goluri diferență din ziua de 22 septembrie 2022, când echipa Scoția câștiga la Glasgow, cu 3-0 în cadrul Nations League.