Evenimentul Zilei > Actualitate > SUPER-BOALA umanității AMENINȚĂ să ucidă MILIOANE de oameni în următorii ani. NIMENI nu poate scăpa. AVERTISMENT TERIFIANT
SUPER-BOALA umanității AMENINȚĂ să ucidă MILIOANE de oameni în următorii ani. NIMENI nu poate scăpa. AVERTISMENT TERIFIANT

SUPER-BOALA umanității AMENINȚĂ să ucidă MILIOANE de oameni în următorii ani. NIMENI nu poate scăpa. AVERTISMENT TERIFIANT

Bacteriile ar putea ucide în următoarea perioadă 2,4 milioane de oameni din întreaga lume, pe măsură ce devin tot mai rezistente la antibiotice, atrag atenția experții.

Datele statistice arată că aproximativ 1,3 milioane de oameni din Europa vor muri în următorii 30 de ani din cazua infecțiilor provocate de bacteriile rezistente la antibiotice.

Folosirea în exces a antibioticelor va determina ca bacteriile să devine imune în cel mai scurt timp la orice tratament, informează Daily Star.

În prezent, 44.000 de oameni mor anual de septicemie în Marea Britanie, multe dintre aceste decese fiind cauzate de infecțiile rezistente la antibiotice.

Boala modernă, așa cum o numesc oamenii de știință ar putea să atace atât de agresiv, încât până și o operație banală precum cezariana să fie fatală.

Una dintre cele mai cunoscute și letale bacterii este MRSA, o varietate recentă de bacterie de Stafilococus aureus, caracterizată prin rezistența sa la agenți antibiotici. Prin toxinele sale S. aureus poate cauza diferite afecțiuni, de la reacții cutanate până la septicemii grave.

O persoană din 30 poartă pe pielea sa această bacterie periculoasă.

Totodată și alte bacterii precum E. coli și Salmonela care se găsesc în organismul uman devin tot mai rezistente la antibiotice.