Evenimentul Zilei > International > Supărare mare la Casa Albă. Biden, întrebat despre OZN-uri: „Întrebați-l pe Obama!” 
Supărare mare la Casa Albă. Biden, întrebat despre OZN-uri: „Întrebați-l pe Obama!” 

Supărare mare la Casa Albă. Biden, întrebat despre OZN-uri: „Întrebați-l pe Obama!” 

Joe Biden a ezitat să vorbească despre cel mai fierbinte subiect cu privire la OZN-uri, deși mai sunt doar câteva zile până la prezentarea raportului bombă al Pentagonului în Congresul SUA.

Joe Biden a respins în conferința de la Casa Albă toate întrebările presei în legătură cu viitorul raport al Pentagonului despre „fenomene aeriene neidentificate”.

Președintele SUA: „Întrebați-l pe Obama!”

Președintele SUA a fost întrebat despre comentariile făcute de predecesorul său Barack Obama într-un interviu despre OZN-uri. Luna viitoare, Pentagonul va transmite raportul său intitulat „Fenomene aeriene neidentificate” Congresului, în încercarea de a face publice ceea ce știe, alături de datele despre astfel de întâlniri cu presupusele OZN-uri.

În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, corespondentul Fox News, Casa Albă, Peter Doocy, l-a întrebat pe Joe Biden despre recentul interviu al lui Barack Obama cu privire la OZN-uri.

După ce președintele a spus în glumă că nu va lua întrebarea dacă este o întrebare „răutăcioasă”, de la Fox, „jurnalistul Doocy a insistat:„ Președintele Obama spune că există imagini și înregistrări cu obiecte aeriene neidentificate, și spune că nu știm exact ce sunt. Ce credeţi?

Joe Biden chicoti ușor la întrebare și spune: „Ar trebui să-l întrebi din nou pe Obama!”.

Declarațiile lui Barack Obama au stârnit şi mai mult interes pentru acest subiect

Obama a apărut la Late Late Show, găzduit de James Corden, și a spus că există observații de OZN-uri care sfidează explicațiile.
El a spus: „Ceea ce este adevărat și de fapt vorbesc serios aici, este că există, există imagini și înregistrări cu obiecte pe cer, şi nu știm exact ce sunt acestea. Nu putem explica ce sunt. Nu aveau un comportament ușor de explicat. Cred că oamenii încă iau în serios încercarea de a investiga și de a afla ce sunt”, a declarat fostul președinte al SUA.

Se apropie ziua raportului Pentagonului despre OZN-uri

Raportul a fost ordonat de fostul președinte Donald Trump cerând o „analiză detaliată a datelor și informațiilor despre fenomenele aeriene neidentificate” de la Oficiul de informații navale, Secția Specială pentru fenomene aeriene neidentificate și FBI-ul.

Senatorul Marco Rubio, republican-Florida, a declarat pentru CBS „60 de minute” că îşi dorește ca alți parlamentari și oficiali guvernamentali să facă mai mult pentru a investiga întâlnirile cu obiecte zburătoare misterioase. El a adăugat: „Vreau să o luăm în serios ”.

Christopher Mellon, înalt oficial al apărării care a servit în administrațiile președinților Bill Clinton și George W. Bush, a adăugat că trebuie făcute mai multe cu privire la procesul de raportare a observațiilor OZN-urilor.

El a declarat pentru NBC News: „Speranța mea este că această administrație va oferi militarilor noștri sprijinul pe care îl merită. Oamenii noștri sunt preocupați în mod normal și pe bună dreptate că nu s-a făcut aproape nimic pentru a afla adevărul”, relatează express.