Evenimentul Zilei > International > Joe Biden dă semne de nervozitate. Președintele SUA își pierde răbdarea din cauza războiului Israel – Palestina
Joe Biden dă semne de nervozitate. Președintele SUA își pierde răbdarea din cauza războiului Israel – Palestina

Joe Biden dă semne de nervozitate. Președintele SUA își pierde răbdarea din cauza războiului Israel – Palestina

Joe Biden i-a cerut încă o dată, premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, să înceteze focul și să găsească o cale de-a face pace cu reprezentanții Hamas.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a purtat discuții apăsate, în ultimele zile, cu Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Subiectul, conflictul cu Palestina și încetarea de urgență a războiului. Sunt deja 10 zile de când israelienii luptă cu gruparea Hamas, iar un bilanț provizoriu arată 219 persoane care au murit în Fâșia Gaza și 12 care au decedat pe teritoriul Israelului.

Oficialii de la Casa Albă au anunțat că Joe Biden i-a transmis lui Netanyahu că se așteaptă ca astăzi, miercuri, să se înregistreze o „detensionare semnificativă pe calea unei încetări a focului”. Se pare că liderul de la Washington nu mai are răbdare, după ce în ultimele zile a discutat pe această temă cu premierul israelian.

Au fost patru discuții telefonice între Joe Biden și Benjamin Netanyahu, într-o săptămână

SUA sunt preocupate de acest război din Orientul Mijlociu. Dovadă stau cele patru convorbiri telefonice pe care președintele Biden le-a avut cu prim-ministrul Netanyahu în ultima săptămână. „Casa Albă nu a precizat imediat ce anume ar constitui o detensionare semnificativă a violențelor iar premierul israelian și-a reiterat, marți, declarația conform căreia atacurile asupra Hamas vor continua cât va fi nevoie pentru a instaura calmul pentru cetățenii din Israel”, conform jurnaliștilor de la postul CNN, citat de Antena 3.

În timp ce participa la un drive-test, la o uzină Ford, Joe Biden a fost chestionat pe delicata temă a războiului dintre Israel și Palestina. Președintele Americii nici nu a vrut să audă de așa ceva. „Vă pot pune o întrebare despre Israel?”, a încercat o jurnalistă să deschidă subiectul.

Președintele SUA nu a vrut să audă de întrebări legate de război

„Nu, nu puteți. Numai dacă vă aruncați în fața mașinii în timp ce demarez. Glumesc”, a replicat președintele Statelor Unite ale Americii. John Dugard, fost raportor al Înaltului Comisariat ONU pentru Refuguați (UNHCR), a acuzat că americanii nu mediază onest acest conflict.

„Mai întâi, SUA nu au susținut o rezoluție a Consiliului de Securitate ONU în această etapă. În al doilea rând, SUA continuă să-și mențină ambasada la Ierusalim, ceea ce contravine dreptului internațional”, a afirmat Dugard pentru televiziunea britanică BBC.