Evenimentul ZileiInternationalBenjamin Netanyahu a făcut apel la calm în Ierusalim. Violențele interetnice și religioase au reizbucnit

Benjamin Netanyahu a făcut apel la calm în Ierusalim. Violențele interetnice și religioase au reizbucnit

Benjamin Netanyahu a făcut apel la calm în Ierusalim. Violențele interetnice și religioase au reizbucnit
Premierul israelian este preocupat de violențele care au avut loc la Ierusalim. Benjamin Netanyahu a făcut un apel la calm către populație.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lansat sâmbătă un apel la calm, la Ierusalim. Apelul premierului a fost lansat după cele mai violente confruntări care au avut loc în ultimii ani în Oraşul Sfânt între evrei de extremă dreaptă, palestinieni şi forţe de ordine, relatează Agerpres , citând presa internațională.

Respectarea legii și ordinii la Ierusalim

„Vrem mai ales să respectăm legea şi ordinea (…) Acum cerem respectarea legii şi lansez un apel la calm tuturor părţilor”, a declarat premierul Netanyahu, potrivit unui comunicat.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţa că a atacat obiective ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza. Acțiunea a avut loc ca răspuns la rachetele lansate asupra teritoriului israelian, se mai precizează în sursă.

Forţele de apărare ale Israelului (IDF) au lovit facilităţi de infrastructură subterane şi lansatoare de rachete în Gaza „în răspuns la rachete trase în direcţia Israelului în cursul nopţii”, se arată în comunicat.

Violențe la Ierusalim soldate cu peste 100 de răniți

Violenţele au avut loc în zona Porţii Damasc, situată la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, în apropierea limitei administrative între vestul şi estul oraşului. Conflictele sunt cele mai grave violenţe interetnice produse la Ierusalim în ultimii ani. Sute de palestinieni, nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice menţinute de autorităţile israeliene în timpul Ramadanului, au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine israeliene şi cu grupuri de evrei extremişti.

Semiluna Roşie palestiniană a anunțat cel puţin 105 răniţi, dintre care 20 au fost spitalizaţi. De asemenea, poliţia israeliană a raportat că cel puţin 20 de agenţi ai săi au fost răniţi și că au fost reţinute 44 de persoane în urma acestor ciocniri nocturne. Conflictele sunt considerate cele mai violente din ultimii ani în Oraşul Sfânt.

Conflictele au izbucnit în timp ce poliţia israeliană a fost mobilizată pentru a asigura securitatea la un marş organizat de mişcarea evreiască de extrema dreaptă Lahava. aceasta este un grup ostil făţiş palestinienilor, la intrarea în Oraşul vechi al Ierusalimului.

 


Accesează: