Evenimentul Zilei > Social > Existența OZN-urilor nu mai poate fi ascunsă. Cercetătorii, copleșiți de numărul mare de rapoarte care nu pot fi explicate. VIDEO
Existența OZN-urilor nu mai poate fi ascunsă. Cercetătorii, copleșiți de numărul mare de rapoarte care nu pot fi explicate. VIDEO

Existența OZN-urilor nu mai poate fi ascunsă. Cercetătorii, copleșiți de numărul mare de rapoarte care nu pot fi explicate. VIDEO

Organizația internațională de investigare a OZN-urilor înființează un sediu permanent în Ohio după multitudinea de rapoarte despre obiectele neidentificate care apar „peste tot în lume”.

Din 1969, rețeaua de cercetare a OZN-urilor, cunoscută și sub numele de MUFON, a investigat peste 400.000 de raportate despre OZN-uri în întreaga lume. Acum, au decis să-și mute sediul din California înapoi la Cincinnati.

MUFON: Ohio este un stat activ când vine vorba de OZN-uri. Sunt 165 de rapoarte doar de anul acesta

„Am analiza 8.000 până la 10.000 de cazuri pe an. Şi putem explica despre aproximativ 93% dintre acestea”, a spus David MacDonald, directorul executiv al MUFON. Observațiile cu privire la OZN-uri au crescut anul acesta, potrivit MUFON, în special în Ohio. În prezent, există 39 de anchete deschise.

MUFON este o organizație non-profit și cea mai mare și mai veche agenție civilă de investigare a OZN-urilor din lume, cu 600 de experţi.

„Avem nevoie de cineva din exterior, pentru a analiza rapoartele despre OZN-uri, cineva trebuie să le analizeze cinstit”, a spus Thomas Wertman, directorul de stat al MUFON pentru Ohio.

„Desigur, o rețea de voluntari pentru a anchetata OZN-uri vine cu scopul să ajute. „Și noi avem urătorii noștri. Când ești cel mai bun, toată lumea vrea să te împuște”, a spus MacDonald.

În acest moment, există nouă experți în Ohio, dar ei caută mai mulți. Wertman a spus că primesc foarte multe rapoarte, şi din cauza volumului de muncă de oameni renunță. Li se dau materiale de studiu pe care trebuie să le învețe și apoi un test care trebuie trecut, a mai spus directorul.

Un oficial federal discută despre OZN-uri, în viitorul raport al Congresului

Un alt fost oficial federal recunoaște posibila existență a OZN-urilor cu doar câteva săptămâni înainte ca un raport sancționat de guvern privind „fenomenele aeriene neidentificate” să fie trimis la Congres.

Luis Elizondo, fost director al programului avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale al Departamentului de Apărare, a declarat pentru „60 de minute” că unele observații raportate nu au explicații.

„Este cumva un fel de tehnologie nouă de rachete de croazieră pe care China a dezvoltat-o? Este un fel de balon de mare altitudine care efectuează cercetări de recunoaște? În cele din urmă, atunci când veţi epuizat toate lucrurile inexplicabile, rămâneți cu faptul că aceste obiecte se află în spațiul nostru aerian și sunt reale, dar devine o problemă”, a declarat Elizondo pentru presă, potrivit local12.