Evenimentul Zilei > Actualitate > Barack Obama, la întrecere cu Michelle! O nouă carte va fi lansată. Cine ar trebui să se teamă
Barack Obama, la întrecere cu Michelle! O nouă carte va fi lansată. Cine ar trebui să se teamă

Barack Obama, la întrecere cu Michelle! O nouă carte va fi lansată. Cine ar trebui să se teamă

Primul volum al memoriilor fostului președinte Barack Obama apare pe 17 noiembrie, la două săptămâni după ziua alegerilor din SUA.
Primul volum al memoriilor lui Barack Obama care va veni pe 17 noiembri. Cartea se numește „A Promised Land” și va acoperi ascensiunea sa rapidă și istorică la Casa Albă și primul său mandat de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Cartea de 768 de pagini, intitulată A Promised Land, va fi lansată în mai multe limbi la aceeaşi dată, 17 noiembrie, la două săptămâni după alegerile din SUA. Data apariţiei pentru al doilea volum nu a fost anunţată încă.Editura a precizat că detaliile turneului de promovare a cărţii vor fi făcute publice spre sfârşitul anului. În carte, Obama descrie în detalii extrem de personale atât educaţia sa politică, dar şi momentele de răscruce din primul său mandat al preşedinţiei sale istorice, conform editurii.

Barack Obama şi fosta primă doamnă Michelle Obama au vândut drepturile pentru cărţile lor de memorii către Crown, parte a Penguin Random House, pentru 65 de milioane de dolari.

Cartea de memorii a lui Michelle Obama, Becoming, a avut un mare succes, şi este de aşteptat ca şi interesul pentru volumul fostului preşedinte să fie ridicat.

Fostul preşedinte democrat a precizat într-un comunicat că, în memorii, va trece atât prin greşelile sale, cât şi prin reuşite, promiţând o relatare onestă.

Obama a avut succes editorial încă de dinainte să devină preşedinte. El a vândut milioane de exemplare din Dreams of My Father, volum din 1995, şi ‘The Audacity of Hope’, carte din 2006.

Obama a fost preşedinte timp de două mandate, maximul prevăzut de Constituţie, din 2009 şi până în ianuarie 2017. Primii săi ani de preşedinţie au fost marcaţi, printre altele, de efectele crizei economice, de reforma sistemului de sănătate şi de uciderea lui Osama bin Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaeda.
Chiar și cu un preț de listă substanțial de 45 de dolari, „A Promised Land” este practic garantat că va vinde milioane de exemplare, are deja tipărite de 3 milioane.
CEO-ul Barnes & Noble, James Daunt, a comparat entuziasmul pentru cartea lui Obama, care pare bine poziționată pentru a deveni cele mai bine vândute memorii prezidențiale din istorie, după  volumul final al seriei „Harry Potter” a lui JK Rowling.

Aceasta va fi o carte cu rare consecințe, a spus Daunt într-un comunicat. „Faptul că se va vinde așa cum nu a făcut-o nicio altă carte începând cu 21 iulie 2007 este foarte încurajator pentru librari”, informează startribune.