Supa cremă de dovlecei cu broccoli, rețeta verii. Este rapidă, sățioasă și sănătoasă

Supa cremă de dovlecei cu broccoli, rețeta verii. Este rapidă, sățioasă și sănătoasă Sursa foto: Oksanabratanova | Dreamstime.com

Supa cremă de dovlecei cu broccoli este o rețetă de vară delicioasă și sănătoasă,

Supa cremă de dovlecei cu broccoli este o rețetă de vară delicioasă și sănătoasă, căci are ca ingrediente legume verzi pline de vitamine, minerale si fibre, deci vine cu un aport caloric mic.

Are și marele avantaj că se pregătește foarte ușor, seducând prin culoarea apetisantă și gustul remarcabil. Din fericire, timpii de gătire sunt mici. Prepararea acestei supe nu implică să ai experiență în bucătărie.

Ingrediente

400 g dovlecei 350 g broccoli o ceapă medie 2 căței de usturoi 1.2 l supă de legume pregătită în casă 120 ml smântână pentru gătit/cremă de orez bio pentru cei care țin post sau vegani

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Pixabay

o lingură ulei 1 vârf linguriță de usturoi granulat.

Gustul va fi mult mai apetisant dacă se folosește o supă de legume pregătită în casă, și nu o bază din comerț tip cuburi. Supa de casă are ca ingrediente 3 morcovi, o ceapă, o felie de țelină, un cățel de usturoi, dar puteți pune și un praz și o frunză de dafin. Puneti și câteva boabe de piper și sare. Fierbeți încet legumele călite în prealabil în puțin ulei. Le fierbeți în jur de o oră, apoi strecurați zeama obținută. O puteți păstra în congelator până la 3 luni și în frigider în jur de 5 zile.

Mod de preparare

Se fierbe dovlecelul 5 minute, apoi se pune în oală broccoli. Se fierb împreună în jur de 12 minute. Se ia vasul de pe foc și se pasează cu un mixer vertical dovleceii și broccoli împreună cu 800 ml de supă.

Se păstrează câteva buchețele foarte mici de broccoli pentru a decora bolul de supă. Se ia un polonic din supa rămasă, se adaugă usturoiul granulat, apoi se pune pe foc pentru 2-3 clocote.

Se toarnă peste crema de dovlecei și broccoli. Se adaugă smântâna și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Dacă doriți o supă cremă mai groasă, dar totuși vreți să fie ceva mai lichidă, puteți adăuga mai multă supă de legume. Este de preferat ca supa cremă de dovlecei cu broccoli să fie servită caldă, însoțită de crutoane de pâine, potrivit blogului divainbucatarie.